Ηράκλειο: Διακοπή στη δίκη για τη “ναρκονταλίκα” με τα 25 κιλά κάνναβης skunk

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Διακοπή στη δίκη για τη “ναρκονταλίκα” με τα 25 κιλά κάνναβης skunk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη - η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 28/2 μετά από διακοπή της Έδρας - διακόπηκε σήμερα (28/2) εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, λόγω παρέλευσης του ωραρίου

Σε ένα μήνα από σήμερα Τρίτη (28/2) αναμένεται τελικά να γίνει η εκδίκαση -σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης μεταφοράς ναρκω-φορτίου “μαμούθ” από την Ολλανδία με προορισμό την Κρήτη και την Αθήνα, το οποίο είχε εντοπιστεί πριν από περίπου δύο χρόνια, στην περιοχή του Σκαραμαγκά Αττικής.

Η δίκη –η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 28/2 μετά από διακοπή της Έδρας- διακόπηκε σήμερα εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Ας σημειωθεί ότι το Πενταμελές Εφετείο διέκοψε τη δίκη για την Τετάρτη 29 Μαρτίου του 2023.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει μπλόκο σε νταλίκα στον Σκαραμαγκά: Οι έρευνες που έγιναν στο εσωτερικό του οχήματος αποκάλυψαν το φορτίο των σχεδόν 25 κιλών χασίς “σκανκ” και των 3,6 κιλών κοκαΐνης!

Όπως αναφερόταν στην αστυνομική ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Φεβρουάριο του 2021 η ΕΛ.ΑΣ., μέλη της σπείρας προμηθεύονταν ναρκωτικά «από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τις οποίες στη συνέχεια εισήγαγε από τις πύλες εισόδου της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, προκειμένου να διατεθούν στη χώρα μας».

Ας σημειωθεί ότι πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όπου είχε εκδικαστεί η υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2022, είχε κρίνει ένοχα τα 4 από τα 7 άτομα που είχαν δικαστεί: Πρόκειται για δύο Ηρακλειώτες ηλικίας 53 και 73 ετών, καθώς κι έναν 46χρονο Αλβανό, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 14 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Εξάλλου, ο 52χρονος γιος του 73χρονου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News