Στη φυλακή ο 44χρονος για τη ληστεία με τη σύριγγα σε βάρος 41χρονης στο πάρκο του Ευκάλυπτου

Κρήτη
Στη φυλακή ο 44χρονος για τη ληστεία με τη σύριγγα σε βάρος 41χρονης στο πάρκο του Ευκάλυπτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε νωρίτερα σήμερα Τρίτη ο 44χρονος άνδρας, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη λήστεψε μια 41χρονη γυναίκα, στο πάρκο του Ευκάλυπτου, στο Ηράκλειο.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Ελευθέριο Κάρτσωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε σήμερα στην απολογία του ότι δεν χρησιμοποίησε σύριγγα –όπως είχε υποστηρίξει αρχικά- για να ληστέψει την 41χρονη, παρά ένα… κλειδί.

Μετά το πέρας της απολογίας του 44χρονου, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγείται άμεσα στη φυλακή.

Το ο επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, στο πάρκο του Ευκάλυπτου, στο Κομμένο Μπεντένι, στην πόλη του Ηρακλείου. Όπως κατήγγειλε μια 41χρονη συμπολίτισσά μας, έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστό της άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, της έβαλε μαχαίρι στο λαιμό!

Η Αστυνομία δεν άργησε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη, ο οποίος φέρεται, ωστόσο, να υποστήριξε ότι δεν κρατούσε μαχαίρι, αλλά μια… σύριγγα!

Η 41χρονη συμπολίτισσά μας είχε βγει, περίπου στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, για βόλτα με το σκυλάκι της στο πάρκο του Ευκάλυπτου.

Εκεί συνάντησε μια φίλη της, η οποία μετά από λίγο αποχώρησε κι η 41χρονη έμεινε μόνη της στο σημείο.

Λίγο μετά τις 8, η κοπέλα αποφάσισε να αποχωρήσει κι η ίδια κι άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά που οδηγούν στην Γεωργίου Γεωργιάδη.

Ωστόσο, στο μέσον της διαδρομής, αντιλήφθηκε να κατεβαίνει ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος όταν έφτασε δίπλα της, της ζήτησε να του δώσει τα λεφτά της, κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο. Η 41χρονη αντέδρασε και τον απώθησε προσπαθώντας να διαφύγει, ωστόσο, ο 44χρονος άνδρας φέρεται να την έριξε κάτω.

Εξάλλου, ο δράστης φέρεται να της έκλεισε το στόμα και να της έβαλε το αιχμηρό αντικείμενο που κρατούσε στο λαιμό, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 41χρονη υποστήριξε ότι ο 44χρονος κρατούσε μαχαίρι. Τελικά, η γυναίκα κατάφερε κάποια στιγμή να φωνάξει για βοήθεια με αποτέλεσμα μια περαστική που αντιλήφθηκε το τι συνέβαινε να καλέσει την Αστυνομία.

Ο δράστης κατάφερε τελικά να κλέψει την τσάντα και το κινητό της 41χρονης, ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του είχε ήδη αρχίσει…

Η 41χρονη κατάφερε να διαφύγει από τον 44χρονο, ενώ ο τελευταίος τράπηκε σε φυγή και κρύφτηκε πίσω από έναν θάμνο.

Τελικά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο, δεν δυσκολεύτηκαν να «ξετρυπώσουν» τον 44χρονο, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο, αλλά και το σακίδιο της 41χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα η οποία δεν είχε απομακρυνθεί από το σημείο, αναγνώρισε τον δράστη, ενώ ο τελευταίος παραδέχτηκε την πράξη του.

Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν άμεσα στην ιδιοκτήτριά τους, ενώ, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο συλληφθείς υποστήριξε πως επουδενί δεν χρησιμοποίησε μαχαίρι, παρά μια σύριγγα!

Ο συλληφθείς ηλικίας 44 ετών αλβανικής εθνικότητας κατηγορείται για ληστεία (κακούργημα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News