Ηράκλειο: Στη Λότζια και όχι στον Καράβολα τα Κούλουμα - Οι ισχυροί άνεμοι χάλασαν τα σχέδια (vid, pics)

Κρήτη
Ηράκλειο: Στη Λότζια και όχι στον Καράβολα τα Κούλουμα - Οι ισχυροί άνεμοι χάλασαν τα σχέδια (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ισχυρούς ανέμους, χωρίς το πέταγμα του χαρταετού και στήσιμο ψησταριών,  ο εορτασμός της Καθαρής Δευτέρας σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, με το κλίμα ωστόσο να είναι γιορτινό στη διάρκεια εκδηλώσεων που πραγματοποιήσαν δήμοι σε όλο το νησί
  • Σαρακοστιανά εδέσματα και ζωντανή μουσική στο αίθριο του δημαρχείου
  • Στα ύψη παρά τα δυνατά Μποφόρ η εορταστική διάθεση
  • Οι ισχυροί άνεμοι άλλαξαν τα σχέδια του δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ για τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας και έτσι τα τραπέζια και οι πάγκοι στήθηκαν στο αίθριο της Λότζια και όχι στον Καράβολα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

    Μετά από 3 χρόνια πανδημίας, πολίτες πέρασαν χαρούμενες στιγμές και γιόρτασαν τα Κούλουμα με δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα και ζωντανή μουσική, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι τους χάλασαν τα σχέδια για το πέταγμα του χαρταετού.

    Παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα, χαλβάς, λουμπούνια και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρθηκαν σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, των οποίων η γιορτινή διάθεση δεν επηρεάστηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

    Το γλέντι στη Λότζια ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί.  

    Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συνοδευόμενος από συνεργάτες του βρέθηκε στο σημείο γιορτάζοντας τα κούλουμα, ανταλλάσσοντας ευχές αγάπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News