Κρήτη: έως τα 148 χιλιόμετρα οι μέγιστες ριπές ανέμου - Καθηλωμένα τα αεροσκάφη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Κρήτη
Κρήτη: έως τα 148 χιλιόμετρα οι μέγιστες ριπές ανέμου - Καθηλωμένα τα αεροσκάφη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως τα 148 χιλιόμετρα ανά ώρα οι ριπές ανέμου στην Φινοκαλιά Λασιθίου - Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέγιστες ριπές στην Κρήτη

Θυελλώδεις είναι οι άνεμοι που «σαρώνουν» την Κρήτη το τελευταίο 24ωρο με το Λασίθι να βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα με τις μέγιστες ριπές ανέμου, που καταγράφηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Δεύτερη σε ριπές του ανέμου είναι περιοχή των Χανίων (Ζυμβραγού) με 93 χιλιόμετρα και τρίτη, το Ηράκλειο, όπου στο λιμάνι της πόλης, καταγράφηκαν 89 χιλιόμετρα, ακολουθούν το Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου (87), η Κνωσός (85), το Ξυλόσκαλο Σαμαρίας (84), τα δυτικά τμήματα του Ηρακλείου (84) και ο Άγιος Νικόλαος επίσης με 84.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νησί δημιουργήθηκαν προβλήματα και στις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Πλιάκα, καμία πτήση δεν πραγματοποιήθηκε από τις 11:00 το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, δημιουργώντας πρόβλημα στην επιστροφή των εκδρομέων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News