Οι Μικρασιάτες του Ηρακλείου τίμησαν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης με ένα σταυρό που παραπέμπει στην Κωνσταντινούπολη (pics)

Κρήτη
Οι Μικρασιάτες του Ηρακλείου τίμησαν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης με ένα σταυρό που παραπέμπει στην Κωνσταντινούπολη (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινημένος ο Σεβασμιότατος για το πανέμορφο, συμβολικό δώρο και την τιμή στη γειτονιά που μεγάλωσε από ανθρώπους που έχουν κοινή καταγωγή

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, στο "σπίτι του" στην οδό Άλμπερ, στο Ηράκλειο, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου "Ο Άγιος Πολύκαρπος" τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο Β΄. Ο Σεβασμιότατος που μιλάει πάντα με καμάρι για την μικρασιατική του καταγωγή αλλά και τη γειτονιά που μεγάλωσε (είναι η οδός Άλμπερ που στεγάζει χρόνια τώρα τους Μικρασιάτες του Ηρακλείου) μίλησε ιδιαίτερα συγκινημένος όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Δημόπουλος του χάρισε έναν υπέροχο σταυρό και όπως είπε χαρακτηριστικά: "Με συγκινήσατε πολύ με την πράξη σας! Είχα κοντά μου από παιδάκι τον πατέρα του πρώην προέδρου σας κ. Κοκκάλη! Να έχετε υγεία και προκοπή".

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε: "Θέλαμε εδώ και καιρό να σας τιμήσουμε αλλά σίγουρα είναι όμορφο που σήμερα το συνδυάσαμε γιορτάζοντας τον προστάτη μας, τον Άγιο μας, τη μνήμη του Άγιου Πολύκαρπου".

Από την πλευρά του ο σχεδιαστής και δημιουργός του υπέροχου σταυρού που έχει πάνω του τον χάρτη με την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο Κωνσταντίνος Κουναλάκης (αντιπρόεδρος στον "Άγιο Πολύκαρπο") απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο του είπε: "Έχω ιδιαίτερη αγάπη στην Κωνσταντινούπολη και έτσι ήθελα να έχει κάτι από την Πόλη αυτός ο σταυρός! Άλλωστε οι Έλληνες που μένουν στην Πόλη σηκώνουν τον δικό τους σταυρό" παίρνοντας την απάντηση με λίγα αλλά σπουδαία λόγια: "Το δώρο σας έχει μεγάλο και ιερό συμβολισμό".

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση που έγινε μεταξύ των Μικρασιατών του Ηρακλείου που πάντα φροντίζουν να στέκονται στο ύψος των προγόνων τους που έφεραν σαν πρόσφυγες στη μητέρα Ελλάδα έναν ανυπέρβλητο πολιτισμό και έφτιαξαν ουσιαστικά μια άλλη, καλύτερη χώρα, βρέθηκε και ένα ζευγάρι Ελλήνων της Ίμβρου, του νησιού του Αιγαίου που βρίσκεται κοντά στη Λήμνο αλλά όπως και η Τένεδος ανήκουν στην Τουρκία.

Νωρίτερα στον γειτονικό Ι.Ν. της Παναγίας των Σταυροφόρων ο Σύλλογος Μικρασιατών τίμησε τη μνήμη του Άγιου Πολύκαρπου (η εκκλησία την τιμάει στις 23 Φεβρουαρίου) με αρτοκλασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News