Ηράκλειο: Αυτή θα είναι η εικόνα των ενετικών τειχών - Πότε ολοκληρώνεται το εμβληματικό έργο (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Αυτή θα είναι η εικόνα των ενετικών τειχών - Πότε ολοκληρώνεται το εμβληματικό έργο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν πριν από 6 μήνες, προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς

 

  • Σημείο αναφοράς για δημότες και επισκέπτες τα ενετικά τείχη
  • Προχωρούν οι εργασίες παρέμβασης στο μεγαλύτερο οχυρωματικό μνημείο της Μεσογείου
  • Παρεμβάσεις πρασίνου στον μεγάλο χώρο των ενετικών τειχών
  • Στόχος η μετατροπή του Ηρακλείου σε «πόλη των τειχών»
  • Στο επίκεντρο των εργασιών η περιοχή της Βίγλας μέχρι και την Καινούργια Πόρτα

Σημείο αναφοράς για δημότες και επισκέπτες θα αποτελέσουν τους προσεχείς μήνες τα ενετικά τείχη, μνημείο που θεωρείται από τα σπουδαιότερα στο είδος του στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Οι εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν πριν από 6 μήνες, προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αφορούν παρεμβάσεις σε μια τεράστια έκταση όπου διαμορφώνονται περιπατητικές διαδρομές,  σημεία αναψυχής, υποδομές για ηλεκτροφωτισμό και άρδευση.

Οι μακέτες εντυπωσιάζουν.

Η εικόνα αλλάζει αισθητικά και περιβαλλοντικά με τη φύτευση δεκάδων στρεμμάτων.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο χώρο πολιτισμού, πρασίνου και τον μεγαλύτερο κοινόχρηστο χώρο, όπου δημότες και επισκέπτες θα απολαμβάνουν τη βόλτα τους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία των τειχών.

Όπως τονίζει η δημοτική αρχή, το Ηράκλειο μετατρέπεται από μια πόλη με τείχη στην «πόλη των τειχών». Τα αποτελέσματα, θα είναι ορατά το Καλοκαίρι, ενώ το εμβληματικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023 και όπως εκτιμάται τα ενετικά τείχη θα αποτελέσουν αναπόσπαστο σημείο της καθημερινότητας των πολιτών.

Ήδη, οι εργασίες επικεντρώνονται στο τμήμα από Βίγλα μέχρι Καινούργια Πόρτα, όπου ήδη έχει τοποθετηθεί οικίσκος - αναψυκτήριο μέσα στον πευκώνα, με τον δήμαρχο να εκφράζει την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης των εργασιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News