«Εσκομπάρ» της Κρήτης: Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι τρεις για το ναρκωδέμα με την κόκα (vid)

Κρήτη
«Εσκομπάρ» της Κρήτης: Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι τρεις για το ναρκωδέμα με την κόκα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι τρεις που συνελήφθησαν για την υπόθεση εισαγωγής κοκαΐνης από το εξωτερικό στην Ελλάδα, που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου

Καμία εξήγηση δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα, που έστειλαν σύσσωμη τη ναρκωσυμμορία στη φυλακή για την υπόθεση της μεταφοράς φορτίου κοκαΐνης, από την Ολλανδία στην Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη, με πρωταγωνιστή για μία ακόμη φορά τον διαβόητο Κρητικό «Εσκομπάρ».

Τα ναρκωτικά που ταξίδεψαν από το Αϊτχόβεν στην Αθήνα με μεταφορική, κρυμμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, που είχαν γίνει σκιά του 49χρονου και του γιου του, όπου επαναδραστηριοποιήθηκαν στο εμπόριο ναρκωτικών, λίγο μετά την αποφυλάκιση του πατέρα - για λόγους υγείας και ενώ έχει καταδικαστεί σε ισόβια - για άλλο φορτίο κοκαΐνης, που διακινούσε έχοντας επιστρατεύσει, τον τότε, 17χρονο γιο του.

Πρώτα μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο η 40χρονη Αλβανίδα, σύντροφος του Κρητικού «Εσκομπάρ», η οποία όλες αυτές τις ημέρες κρατήθηκε σε αστυνομικό τμήμα μακριά από τον 49χρονο και το γιο του, για λόγους ασφαλείας, καθώς προανακριτικά φέρεται να αναφέρθηκε σε μία ακόμη εισαγωγή τριών κιλών κοκαΐνης, από την Ολλανδία κρυμμένη μέσα σε κουζίνα.

Σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας η Αλβανίδα, μητέρα ανήλικων παιδιών, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σχέση με την εισαγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών, όπως ανέφερε ο συνήγορός της, φερόταν ως αποδέκτης των δεμάτων επειδή ο σύντροφός της βρισκόταν για λόγους υγείας στο Ηράκλειο. Ωστόσο η απόφαση της Δικαιοσύνης ήταν να προφυλακιστεί.

Στην απολογία του ο 49χρονος ανέλαβε και πάλι όλη την ευθύνη για τα ναρκωτικά, επιχειρώντας και πάλι την απεμπλοκή του γιου του, ο οποίος έχει συλληφθεί και το 2016, όταν η Δίωξη Ναρκωτικών «ξέθαψε» από τον κήπο του σπιτιού τους, τρία κιλά κοκαΐνης. Ο Κρητικός «Εσκομπάρ» είχε μετατρέψει τον τότε ανήλικο γιο του σε προπομπό για την μεταφορά μεγάλων παρτίδων, αλλά και διακινητή.

Ο 22χρονος σήμερα γιος του είχε αθωωθεί από το δικαστήριο ανηλίκων, ωστόσο σήμερα παρά το γεγονός ότι αρνείται κάθε σχέση με το νέο φορτίο κοκαΐνης, οδηγήθηκε στη φυλακή μαζί με τον πατέρα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News