Εφιάλτης στο Πάρκο του Ευκάλυπτου: Λήστεψε 41χρονη με την απειλή σύριγγας

Ηράκλειο
Εφιάλτης στο Πάρκο του Ευκάλυπτου: Λήστεψε 41χρονη με την απειλή σύριγγας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, 23 Φεβρουαρίου στο πάρκο του Ευκάλυπτου, στο Κομμένο Μπεντένι, στην πόλη του Ηρακλείου

Της άρπαξε την τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο, απειλώντας την με μια… σύριγγα! Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, 23 Φεβρουαρίου στο πάρκο του Ευκάλυπτου, στο Κομμένο Μπεντένι, στην πόλη του Ηρακλείου. Όπως κατήγγειλε μια 41χρονη συμπολίτισσά μας, έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστό της άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, της έβαλε μαχαίρι στο λαιμό!

Η Αστυνομία δεν άργησε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη, ο οποίος φέρεται, ωστόσο, να υποστήριξε ότι δεν κρατούσε μαχαίρι, αλλά μια… σύριγγα! Ο συλληφθείς ηλικίας 44 ετών ο οποίος κατηγορείται για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης. Μέχρι τότε θα κρατείται.

Η 41χρονη συμπολίτισσά μας είχε βγει, περίπου στις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης, για βόλτα με το σκυλάκι της στο πάρκο του Ευκάλυπτου. Εκεί συνάντησε μια φίλη της, η οποία μετά από λίγο αποχώρησε κι η 41χρονη έμεινε μόνη της στο σημείο. Λίγο μετά τις 8, η κοπέλα αποφάσισε να αποχωρήσει κι η ίδια κι άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά που οδηγούν στην Γεωργίου Γεωργιάδη.

Ωστόσο, στο μέσον της διαδρομής, αντιλήφθηκε να κατεβαίνει ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος όταν έφτασε δίπλα της, της ζήτησε να του δώσει τα λεφτά της, κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο. Η 41χρονη αντέδρασε και τον απώθησε προσπαθώντας να διαφύγει, ωστόσο, ο 44χρονος άνδρας φέρεται να την έριξε κάτω. Εξάλλου, ο δράστης φέρεται να της έκλεισε το στόμα και να της έβαλε το αιχμηρό αντικείμενο που κρατούσε στο λαιμό, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 41χρονη υποστήριξε ότι ο 44χρονος κρατούσε μαχαίρι. Τελικά, η γυναίκα κατάφερε κάποια στιγμή να φωνάξει για βοήθεια με αποτέλεσμα μια περαστική που αντιλήφθηκε το τι συνέβαινε να καλέσει την Αστυνομία. Ο δράστης κατάφερε τελικά να κλέψει την τσάντα και το κινητό της 41χρονης, ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του είχε ήδη αρχίσει…

Η 41χρονη κατάφερε να διαφύγει από τον 44χρονο, ενώ ο τελευταίος τράπηκε σε φυγή και κρύφτηκε πίσω από έναν θάμνο. Τελικά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο, δεν δυσκολεύτηκαν να «ξετρυπώσουν» τον 44χρονο, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο, αλλά και το σακίδιο της 41χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα η οποία δεν είχε απομακρυνθεί από το σημείο, αναγνώρισε τον δράστη, ενώ ο τελευταίος παραδέχτηκε την πράξη του. Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν άμεσα στην ιδιοκτήτριά τους, ενώ, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο συλληφθείς υποστήριξε πως επουδενί δεν χρησιμοποίησε μαχαίρι, παρά μια σύριγγα!

Ο συλληφθείς ηλικίας 44 ετών αλβανικής εθνικότητας κατηγορείται για ληστεία (κακούργημα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις και κατόπιν παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου να απολογηθεί.

Ο 44χρονος από την Αλβανία, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα τοξικοεξάρτησης και φέρεται να χρήζει θεραπείας, συνοδευόταν από τον συνήγορο υπεράσπισής του Ελευθέριο Κάρτσωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για το πρωί της ερχόμενης Τρίτης. Μέχρι τότε θα κρατείται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News