Σταϊκούρας: Η συνάντηση με τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου - «Ο πολίτης δεν ξεχνάει»

Ελλάδα
Σταϊκούρας: Η συνάντηση με τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου - «Ο πολίτης δεν ξεχνάει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου έκανε από το Ηράκλειο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος βρέθηκε στην ετήσια συνεστίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Σαφές πολιτικό μήνυμα έστειλε από το Ηράκλειο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ενόψει των εκλογών είπε ότι ο πολίτης δεν ξεχνάει και πως έχει να επιλέξει αν θέλει τη χώρα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας ή τη χώρα της αυταπάτης.

Ο κ. Σταϊκούρας στην ομιλία του, στο πλαίσιο της ετήσιας συνεστίασης της ΔΕΕΠ Ηρακλείου (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στη στήριξη που έλαβε η Κρήτη από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι η συνέπεια λόγων και έργων αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό μιας κυβέρνησης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει απανωτές κρίσεις.

Ειδικότερα, δυναμικό “παρών” έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην ετήσια συνεστίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου που έδωσε σαφέστατη κατεύθυνση στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με φόντο την προεκλογική εκστρατεία, που άτυπα έχει ξεκινήσει για τους περισσότερους εκπροσώπους και στελέχη των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε: «Ο πολίτης δεν έχει ξεχάσει. Ο πολίτης θυμάται. Και θα επιλέξει εάν θέλει να πάει η χώρα μπροστά ή πίσω. Και πιο συγκεκριμένα, εάν θέλει τη χώρα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας ή τη χώρα της αυταπάτης και των ψευδαισθήσεων. Εάν θέλει τη χώρα πρωταγωνιστή στην Ευρώπη με ενισχυμένο κύρος ή εάν θέλει τη χώρα ουραγό στην Ευρώπη. Εάν θέλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο κ. Σταϊκούρας επιχειρώντας να κάνει ένα μίνι απολογισμό, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να υλοποιήσει όσα είχε δεσμευτεί, επικεντρωνόμενος στις επιτυχίες που σημειώθηκαν εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων. Στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ TV” υποστήριξε πως υπάρχουν βάσιμα οικονομικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό πρόσημο, αλλά οι προκλήσεις είναι πολλές.

«Έχουμε υψηλή ανάπτυξη, ρεκόρ επενδύσεων, ρεκόρ εξαγωγών, μείωση ανεργίας, θετικό κλίμα στις αγορές. Έχουμε βελτίωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων. Έχουμε σημαντική μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Αλλά έχουμε προκλήσεις μπροστά μας, έχουμε επίμονο πληθωρισμό, έχουμε ακρίβεια, έχουμε δυσκολίες γι' αυτό και αποδεικνύεται καθημερινά και με τα εργαλεία που σήμερα τρέχουν και με τα εργαλεία που πριν από μια εβδομάδα ανακοινώσαμε ότι σταθερά είμαστε κοντά στην κοινωνία, κυρίως σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σχέδιο για την επόμενη τετραετία

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «σιγά-σιγά ξεδιπλώνουμε το σχέδιο για την επόμενη τετραετία, θέτοντας τα ξεκάθαρα διλήμματα που έχουν οι προσεχείς κάλπες κι η εκλογική αναμέτρηση», ενώ σε ότι αφορά την Κρήτη, σημείωσε ότι η οικονομία είναι σε καλό επίπεδο και αυτό όχι μόνο λόγω της καλώς τουριστικής περιόδου που προηγήθηκε, αλλά και της στήριξης από την κυβέρνηση.

Δύο δισ. ευρώ από αποζημιώσεις και επιστρεπτέα

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε και τη στήριξη που δέχθηκε η Κρήτη, τόσο ως προς τις επιστρεπτέες προκαταβολές και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, όσο και τη στήριξη μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι. «Στην Κρήτη, η βοήθεια της Πολιτείας υπερέβη συνολικά τα 2 δισ. ευρώ. Δύο δισ. ευρώ πιστώθηκαν στο πορτοφόλι του κάθε Έλληνα πολίτη, εδώ στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο, όπου βρισκόμαστε, μόνο η επιστρεπτέα προκαταβολή και οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ήταν 844 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Στο Ηράκλειο, τα στελέχη και μέλη του κόμματος υποδέχθηκαν με θέρμη τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας», προσθέτοντας ότι είναι αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος ενόψει των εκλογών και πως η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων θα γίνει μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών και της προκήρυξής τους. Στην ετήσια συνεστίαση της ΔΕΕΠ Ηρακλείου (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε σε κέντρο στην περιοχή Αρχάνες, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης, ο συντονιστής παραγωγικών τομέων, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, υποψήφιοι, στελέχη αλλά και μέλη του κόμματος.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News