Ηράκλειο

11ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων: Μέχρι 1/3 οι δηλώσεις συμμετοχής

Το 11ο Παγκρήτιο Forum θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου, με συμμετοχές απ’ όλη την Κρήτη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του 11ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής-super market από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οργανώνοντας για άλλη μια φορά τις επιτυχημένες διά ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα.

Το 11ο Παγκρήτιο Forum θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου, με συμμετοχές απ’ όλη την Κρήτη. Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής-super market, καθώς και συναντήσεις με βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή - δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής - αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το 11ο Παγκρήτιο Forum διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα δέκα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Η επιτυχία αυτή συνέβαλε στην απόφαση για τη διοργάνωση αντίστοιχου Forum και στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό. Στις 17 & 18 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, επίσης με επιτυχία το 2ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα, καθώς όπως δήλωσαν οι περυσινοί συμμετέχοντες του 1ου Forum, το 47% εξ αυτών πραγματοποίησαν επαγγελματικές συνεργασίες.

Το Παγκρήτιο Forum - το οποίο ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου -  θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κ.λπ. σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Η συμμετοχή στο 11ο Παγκρήτιο Forum είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://aitiseis.ebeh.gr/pagkritio-forum.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη του Παγκρήτιου Forum κ. Λένα Στεφανουδάκη – Επιμελητήριο Ηρακλείου - τηλ: 2810 247034, stefanoudaki@ebeh.gr ή στo Επιμελητήριo Ρεθύμνης, κ. Θ. Τσαούλης 28310 57330 info@eber.gr.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια