Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέοι χώροι άθλησης και αναψυχής παραδίδονται σύντομα στους δημότες για χρήση

Πρόκειται για χώρους άθλησης και αναψυχής που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης παιδικών χαρών και χώρων υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων που βρίσκονται στον Δήμο Ηρακλείου

Νέοι χώροι αναψυχής και άθλησης θα παραδοθούν σύντομα προς χρήση στο Ηράκλειο από τον Δήμο, στα πλαίσια ενός συνολικότερου έργου που αφορά τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών είτε την ανακαίνιση υφιστάμενων, το οποίο εκτελείται σε συνολικά 13 περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Τις νέες παιδικές χαρές στην περιοχή της Βίγλας και στο Πάρκο της οδού Εφόδου επισκέφτηκε την Τρίτη ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Και οι δυο αυτοί κοινόχρηστοι χώροι σύντομα ολοκληρώνονται και θα παραδοθούν στους δημότες για χρήση. Πρόκειται για χώρους άθλησης και αναψυχής και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης παιδικών χαρών και χώρων υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων που βρίσκονται στον Δήμο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα:

Πάρκο οδού Εφόδου

Στο πάρκο συνολικής έκτασης δέκα στρεμμάτων προβλέπεται η δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, νέες φυτεύσεις, τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης, γηπέδων πολλαπλών αθλημάτων, μεγάλων ξύλινων κατασκευών, αστικού εξοπλισμού κ.α.

Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα skatepark, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Κρήτη, ενώ εξελίσσεται ικανοποιητικά η συνολική παρέμβαση που έχει σχεδιαστεί. Προβλέπονται εξοπλισμοί και περιοχές παιχνιδιού για τέσσερις ηλικιακές ομάδες χρηστών, οργανωμένες σε υποπεριοχές που αναφέρονται σε νήπια, παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Οι εξοπλισμοί θα καλύπτουν τις λειτουργίες της ολίσθησης, της αιώρησης, της αναρρίχησης, της ισορροπίας, της ταλάντωσης, της αναπήδησης, της περιστροφής, του παιχνιδιού ρόλων και του παιχνιδιού με τα φυσικά υλικά, ενώ θα δημιουργούν σημεία συνάντησης και πειραματισμού. Βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η διατήρηση και αναβάθμιση της φυσιογνωμίας του χώρου και η προστασία της ιστορικής και αρχαιολογικής του αξίας. Η γενικότερη διαμόρφωση και οι επιλογές των εξοπλισμών παιδικής χαράς επιχειρούν να αναδείξουν ένα θεματικό περιεχόμενο που σχετίζεται με την τοπική μυθολογία και συγκεκριμένα με τη σχέση του Δαίδαλου και Ίκαρου με την Κρήτη, την οποία τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι.

Παιδική χαρά στην Βίγλα

Η νέα παιδική χαρά στην περιοχή της Βίγλας (Πρώην Λούνα Πάρκ) διαμορφώνεται στο ανατολικό τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου που περιβάλλεται από την οδό Πεδιάδος, τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και την 4η Πάροδο Πεδιάδος Βίγλας και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα ως Λούνα Παρκ. Βρίσκεται στο χώρο της τάφρου κάτω από το ευθύγραμμο τμήμα των προμαχώνων Βιτούρι και Ιησού, που έχει διαμορφωθεί στη σημερινή του μορφή με επιχωματώσεις.

Στο κατώτερο επίπεδο που βρίσκεται στην περίοπτη θέση της παιδικής χαράς επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο κάστρο παραπέμποντας στην ονομασία του Ηρακλείου από την Ενετοκρατία και έπειτα. Στο πίσω και ανώτερο τμήμα διαμορφώνεται ένας μικρός συνοικισμός παραπέμποντας στον συνοικισμό της Βίγλας. Η παιδική χαρά θα εξοπλιστεί µε επαρκή αριθμό καθιστικών, κάδων απορριμμάτων, βρύση, φωτιστικά και περίφραξη.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω έργα εντάσσονται σε εργολαβία η οποία εκτελείται σε συνολικά 13 περιοχές του Δήμου Ηρακλείου όπου είτε δημιουργούνται νέες παιδικές χαρές είτε ανακαινίζονται υφιστάμενες, ενώ παράλληλα κατασκευάζονται από την αρχή πάρκα και χώροι υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, «η προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών αλλά και τη δημιουργία καινούργιων σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου συνεχίζεται καθημερινά. Και οι νέοι οι χώροι που σύντομα θα παραδοθούν στους δημότες είναι υψηλού επιπέδου και είμαστε βέβαιοι ότι τα παιδιά θα τους απολαύσουν. Ειδικά στο Πάρκο της οδού Εφόδου δημιουργείται πλέον ένας ολοκαίνουργιος, μεγάλος κοινόχρηστος χώρος άθλησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, ο οποίος εκτός των άλλων βοηθά και στην περαιτέρω ανάδειξη των Ενετικών Τειχών καθώς και στην οργανική ένταξή τους στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια