Βαρδάκης: «Λίγο πριν την πλήρη διάλυση η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Λίγο πριν την πλήρη διάλυση η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των νησιών του νοτίου Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στα Δωδεκάνησα

Σε ακόμα μία κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις εικόνες πλήρους διάλυσης που παρουσιάζει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) προχώρησαν 23 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, καθώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων για στελέχωση της κλινικής, αλλά και τις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις για το θέμα, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα.

Όπως σημειώνουν, «στις τελευταίες ερωτήσεις μας στις 24/6/22 και 26/9/22, είχαμε τονίσει ότι η κλινική λειτουργούσε με μόλις τρεις παιδοψυχιάτρους και εφημέρευε καθημερινά, χωρίς επαρκή στελέχωση, κάτι το οποίο είχε επιτευχθεί λόγω της υπέρβασης του προσωπικού και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση ανάγκη να υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες θέσεις.

Αργότερα πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι παραιτήθηκε ένας εκ των τριών παιδοψυχιάτρων της κλινικής, με αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες γιατροί να λειτουργούν σε εφημερία δεκαπενθήμερου, σε μία τόσο κρίσιμη για αυτές τις ηλικίες κλινική.

Από τοπικά, εξάλλου, μέσα στις 14/2/23, έγινε γνωστό ότι οι εφημερίες στην κλινική θα γίνονται έως και τις 22 Φεβρουαρίου, ενώ ήδη δεν γίνονται εξωτερικά ιατρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η. καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των νησιών του νοτίου Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στα Δωδεκάνησα».

Δεδομένων των παραπάνω οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να τους ενημερώσει σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην οδηγηθεί μοιραία η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η. σε κλείσιμο, και γιατί μετά από τις διαρκείς εκκλήσεις, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις δεν έχει ακόμα προβεί σε προσλήψεις μόνιμου και αναγκαίου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News