Ηράκλειο: Ανησυχία για τους «νεκρούς» φοίνικες της παραλιακής που στηρίζονται με σχοινιά (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανησυχία για τους «νεκρούς» φοίνικες της παραλιακής που στηρίζονται με σχοινιά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοητευτική είναι η εικόνα με τους φοίνικες στην παραλιακή - Αρκετοί φοίνικες έχουν νεκρωθεί από μύκητα ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνοι από τους δημότες, οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους
  • «Τρέμουν» στη σκέψη πιθανής πτώσης οι κάτοικοι της περιοχής
  • Με σχοινιά στηρίζονται οι ξεροί φοίνικες
  • Θέμα ακόμη και ημερών η απομάκρυνσή τους
  • Δεν τίθεται ζήτημα πτώσης, διαβεβαιώνει η Λότζια
  • Απαράδεκτες είναι οι εικόνες με τους φοίνικες στην Παραλιακή Λεωφόρο του Ηρακλείου, καθώς αρκετοί έχουν νεκρωθεί λόγω μύκητα, ενώ άλλοι χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνοι, από τον πρόεδρο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, ο οποίος έχει ενημερώσει σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.

    Παράλληλα ο ίδιος κρούει το καμπανάκι του κινδύνου στην αρμόδια υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό, ενώ ζητά την άμεση απομάκρυνση τους.

    Την ίδια ώρα η γενική γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού, αναφέρει ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη πτώση των φοινίκων», καθώς στηρίζονται με αντιρρήδες, κάτι ωστόσο που δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι κάτοικοι της περιοχής.

    Παράλληλα η κ. Στυλιανού, δήλωσε στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, ότι οι φοίνικες θα απομακρυνθούν άμεσα και ότι θα αντικατασταθούν με νέες φυτεύσεις. «Οι ξεροί φοίνικες θα απομακρυνθούν άμεσα, ενώ θα υπάρξουν νέες φυτεύσεις με δέντρα, το είδος των οποίων θα καθοριστεί από την υπηρεσία πρασίνου», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News