Μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία στην Κρήτη - Οργανώνουν απόβαση στο Ηράκλειο οι Ιεραπετρίτες

Κρήτη
Μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία στην Κρήτη - Οργανώνουν απόβαση στο Ηράκλειο οι Ιεραπετρίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακόμη και μετά την τεράστια κινητοποίηση μας δεν έχουν δείξει καμία πρόθεση στο να λυθούν έστω τα βασικά προβλήματα στο νοσοκομείο μας Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Οι υπεύθυνοι της εξαθλίωσης του Ε.Σ.Υ. σε ολόκληρη την Κρήτη συνεχίζουν να αδιαφορούν. Θα είμαστε όλοι την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο»

Πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν, οι 10.000 Ιεραπετρίτες διαδηλωτές, στο τέλος του πρόσφατου μεγάλου συλλαλητηρίου, κόντρα στη διάλυση του ΕΣΥ και την πλήρη αποδιοργάνωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ότι θα μεταφέρουν αυτόν τον αγώνα  στο Ηράκλειο σε παγκρήτιο επίπεδο, άρχισαν ήδη να ξεσηκώνονται, να οργανώνονται και να ετοιμάζονται να ταξιδέψουν μέχρι την πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, ώστε να δώσουν βροντερό «παρών» στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο, που θεωρούν ότι μπορεί αν είναι μαζικό να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης.

Μετά τον Πάνδημο ξεσηκωμό της Ιεράπετρας, ξεσηκώνεται ολόκληρη η Κρήτη.

«Καλούμε όλους τους πολίτες της Ιεράπετρας και ΝΑ Κρήτης στο μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Όσο ο καιρός περνάει το νοσοκομείο μας καθημερινά βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση. Πρέπει να είναι κανείς τυχερός να εφημερεύει γιατρός για να σώσει τη ζωή του σε ένα τροχαίο, ένα έμφραγμα κλπ.

Ακόμη και μετά την τεράστια κινητοποίηση μας δεν έχουν δείξει καμία πρόθεση στο να λυθούν έστω τα βασικά προβλήματα στο νοσοκομείο μας. Οι υπεύθυνοι της εξαθλίωσης του Ε.Σ.Υ. σε ολόκληρη την Κρήτη συνεχίζουν να αδιαφορούν. Για τους λόγους αυτούς  απαιτούμε: Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Ένταξη στην Α΄ Ζώνη. Αύξηση του προϋπολογισμού. Αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο. Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Θα είμαστε όλοι την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 3.00 από τα ΚΤΕΛ της Ιεράπετρας και η μεταφορά θα είναι δωρεάν. Τηλέφωνο για κράτηση θέσης: 6972995555. Θα μπουν όσα λεωφορεία απαιτηθούν», αναφέρει σχετικά η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων της Ιεράπετρας για την Δημόσια Υγεία.

Πριν από 20 μέρες με το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 2ας Φεβρουαρίου του 2023, ο λαός της Νοτιοανατολικής Κρήτης, διεκδίκησε δυναμικά το δικαίωμα του στην υγεία, και το συνταγματικό δικαίωμα του στην ισότιμη ανάπτυξη και ισοπολιτεία. Πάνω από 10000 άτομα κατέκλυσαν το κέντρο της Ιεράπετρας και αγκάλιασαν το Νοσοκομείο.

«Τώρα δεν μπορούν να μας αγνοούν. Όσο και αν προσπάθησαν να αποκρύψουν το συλλαλητήριο μας στα μεγάλα ΜΜΕ των Αθηνών ή να υποβαθμίσουν την αποφασιστικότητα του λαού μας, η φωνή ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε παντού. Κατάλαβαν ότι δεν δεχόμαστε τους σχεδιασμούς τους. Ούτε μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν. Το μήνυμα το έστειλε σύσσωμος ο λαός μας. Και το μήνυμα είναι ότι δεν θα ανεχθεί την υποβάθμιση του Νοσοκομείου του.

Δεν δέχεται τις νέες δήθεν αποστολές που θέλουν να του αναθέσουν, που στην ουσία αποτελούν συνέχεια των συγκεκαλυμμένων προσπαθειών τους να το υποβαθμίσουν. Ούτε αποδέχεται το Νοσοκομείο του να είναι δορυφορική υπομονάδα άλλου Νοσοκομείου. Βροντοφώναξε το αίτημα του για ένα πλήρως στελεχωμένο αυτοδιοίκητο Γενικό Νοσοκομείο. Ας σταματήσουν λοιπόν τους σχεδιασμούς τους για συγχωνεύσεις και αλλαγής της αποστολής. Απαιτούμε την σωστή λειτουργία κλινικών και εργαστηρίων όλες τις μέρες του μήνα. Τις μαζικές διακομιδές των ασθενών με ασθενοφόρα και ίδια μέσα πρέπει να τις σταματήσουν τώρα. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να ανατάξει τη ζημιά που η ίδια έχει προκαλέσει στο νοσοκομείο μας, αντιμετωπίζοντας την , όπως η Πολιτική προστασία αντιμετωπίζει τις έκτακτες καταστάσεις, γιατί τέτοιας έκτασης είναι!

Ο λαός απαιτεί ΤΩΡΑ και για αρχή δώδεκα γιατρούς σε μόνιμες οργανικές και ελκυστικές θέσεις για να αρχίσει το Νοσοκομείο να λειτουργεί. Την εγκληματική σε βάρος της Ιεράπετρας ενιαία διοίκηση των Νοσοκομείων την κατάργησε με μια φωνή . Τώρα το Νοσοκομείο, με λαϊκό αίτημα, διαθέτει διοικητή και όχι αναπληρωτή διοικητή, ο οποίος έχει υποχρέωση να διεκδικεί την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας, απευθυνόμενος απ’ ευθείας στην 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο.

Ο λαός της Ιεράπετρας γνωρίζει ότι η ευθύνη βαραίνει όχι μόνον αυτούς που προκαλούν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά και αυτούς που την ανέχονται. Και με την καθολική, μαζική και μαχητική συμμετοχή του στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 2ας Φεβρουαρίου, απέδειξε ότι δεν την ανέχεται. Η ευθύνη λοιπόν είναι της Κυβέρνησης και της Υ.Π.Ε. Κρήτης Εμείς, ως λαός της Νοτιοανατολικής Κρήτης διατηρούμε την εγρήγορση μας, είμαστε έτοιμοι για αγώνες και σας παρακολουθούμε. Σύσσωμοι με μια φωνή. Χωρίς κομματικές ή άλλες ιδεολογικές διαφορές», διατρανώνει προς πάσα κατεύθυνση ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Συμπαράσταση στον αγώνα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Λασιθίου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λασιθίου, εκφράζει τη συμπαράσταση του στην Πανυγειονομική κινητοποίηση και το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο που γίνεται από τις Ενώσεις Γιατρών Ε.Σ.Υ. Κρήτης, τα Σωματεία Εργαζομένων δημόσιων νοσοκομείων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου, τους Φοιτητικούς Συλλόγους Ιατρικής και ΣΕΥΠ Ηρακλείου την Τετάρτη, 22 του Φλεβάρη του 2023, στο Ηράκλειο, με αιτήματα:

Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων.

Να μην κλείσει και να μην αλλάξει χαρακτήρα κανένα νοσοκομείο. Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στο «νέο ΕΣΥ».

  • Καμία κατάργηση - συγχώνευση τμήματος, κλινικής ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας υγείας.
  • Κατάργηση πληρωμών ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα, χειρουργεία και άλλες θεραπείες.
  • Επικαιροποίηση απαρχαιωμένων οργανισμών νοσοκομείων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες
  • Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Γιατροί ΕΣΥ πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης
  • Όχι σε μετακινήσεις γιατρών και άλλων υγειονομικών μεταξύ μονάδων υγείας
  • Αυξήσεις μισθών σε επίπεδα ανάλογα με την αύξηση του πληθωρισμού. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών. Όχι στον αυταρχισμό των διοικήσεων.
  • Καμία υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων ιατρικής με την εισαγωγή κριτηρίων αξιολόγησης - φίλτρων. Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για άσκηση επαγγέλματος.

Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν το «παρών» στο Απογευματινό Παγκρήτιο Συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 5:00 μ.μ., στο Ηράκλειο».

Ενώ συνεχίζονται να φτάνουν ψηφίσματα συμπαράστασης και συμμετοχής σε αυτόν τον αγώνα από όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιεράπετρας, καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για το νοσοκομείο μας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και ώρα 5 μ.μ.. Η μεταφορά θα είναι δωρεάν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News