ΕΦΚΑ Ηρακλείου: Στο «κόκκινο» η ταλαιπωρία ασφαλισμένων - Χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις

Κρήτη
ΕΦΚΑ Ηρακλείου: Στο «κόκκινο» η ταλαιπωρία ασφαλισμένων - Χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου εκκρεμούν περίπου 1000 κύριες συντάξεις, πολλές από τις οποίες αποτελούν εκκρεμότητες από το 2015 ενώ σε ότι αφορά επικουρικές συντάξεις, εκκρεμούν 3.500

 Κόκκινο χτυπά η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων στην Κρήτη με φόντο τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων αλλά και την υποστελέχωση των τοπικών διευθύνσεων του ΕΦΚΑ.

Σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου εκκρεμούν περίπου 1000 κύριες συντάξεις, πολλές από τις οποίες αποτελούν εκκρεμότητες από το 2015 ενώ σε ότι αφορά επικουρικές συντάξεις, εκκρεμούν 3.500.

Εργαζόμενοι περιέγραψαν την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα υποκαταστήματα του Ηρακλείου με φόντο τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο αρχείο του πρώην ταμείο εμπόρων.

Να στελεχωθεί πλήρως με μόνιμο προσωπικό η υπηρεσία ΕΦΚΑ στο Νομό Ηρακλείου προκειμένου να απονεμηθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις, ζήτησε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ο Υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι έχει επιλυθεί το πρόβλημα των κύριων συντάξεων και ότι τώρα έχουν επικεντρωθεί στις επικουρικές συντάξεις, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι αρκετό το προσωπικό του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News