Πυροβολισμοί στο Γάζι: «Η υπόθεση σίγουρα δεν είναι άσπρο - μαύρο» - Τί είπε η δικηγόρος του 35χρονου δράστη

Ηράκλειο
Πυροβολισμοί στο Γάζι: «Η υπόθεση σίγουρα δεν είναι άσπρο - μαύρο» - Τί είπε η δικηγόρος του 35χρονου δράστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή (17/2) η ανακρίτρια Ηρακλείου που χειρίζεται την υπόθεση μετέβη στο Νοσοκομείο, στη Χειρουργική Κλινική του οποίου παραμένει ο 35χρονος με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο. Εκεί έλαβε χώρα η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, μετά το πέρας της οποίας ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος - Ωστόσο, ουσιαστικά κατά τη διαδικασία, ο 35χρονος δεν διατύπωσε τις θέσεις του για το επίμαχο περιστατικό

Το δρόμο για τη φυλακή θα λάβει -όταν πάρει εξιτήριο από το ΠΑΓΝΗ όπου παραμένει νοσηλευόμενος- ο 35χρονος Κρητικός ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, στο κέντρο του Γαζίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εξ αυτών, αλλά κι ένας 22χρονος θαμώνας παρακείμενης καφετέριας.

Την Παρασκευή (17/2) η ανακρίτρια Ηρακλείου που χειρίζεται την υπόθεση μετέβη στο Νοσοκομείο, στη Χειρουργική Κλινική του οποίου παραμένει ο 35χρονος με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο. Εκεί έλαβε χώρα η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, μετά το πέρας της οποίας ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ωστόσο, ουσιαστικά κατά τη διαδικασία, ο 35χρονος δεν διατύπωσε τις θέσεις του για το επίμαχο περιστατικό. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Θεονύμφη Μπέρκη, αυτό δεν έγινε αφενός επειδή η πλευρά τους δεν έχει ακόμη γνώση του αποδεικτικού υλικού, αφετέρου επειδή ο εντολέας της βρίσκεται ακόμη υπό την επήρεια φαρμάκων μετά τη χειρουργικη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Με λίγα λόγια η πλευρά της υπεράσπισης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί σε δεύτερο χρόνο αφού λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας αλλά και των βαλλιστικών εξετάσεων που βρίσκονται εν εξελίξει. Εντούτοις, η δικηγόρος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με το επίμαχο περιστατικό, χαρακτηρίζοντας την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα ως "ανεπιτυχή στο ακέραιο".

Μετά το πέρας της απολογίας του 35χρονου, ερωτηθείσα για το αν ο εντολέας της ήταν αυτός που άνοιξε πρώτος πυρ, η συνήγορος υπεράσπισης κ. Μπέρκη ανέφερε ότι «δεν μπορέσαμε να δώσουμε τέτοια εικόνα δεδομένου του γεγονότος ότι δεν γνωρίζαμε το υλικό» προσθέτοντας ότι ο 35χρονος βρίσκεται ακόμη υπό την επήρεια φαρμάκων μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.

«Γνωρίζετε ότι υποβλήθηκε σε ένα σοβαρό χειρουργείο. Έχει υποστεί ένα σοβαρό κάταγμα στο μηριαίο οστό. Θα διατυπωθούν οι θέσεις μεταγενέστερα. Η υπόθεση σίγουρα δεν είναι άσπρο-μαύρο» ανέφερε με νόημα η δικηγόρος που ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό, αλλά και το θαμώνα της καφετέριας που τραυματίστηκαν. «Συμπαραστέκομαι στους ανθρώπους κι εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Αυτό επιθυμούμε όλοι μας» δήλωσε στο neakriti.gr η κ. Μπέρκη.

«Κύριο μέλημα, όπως αντιλαμβάνεστε, όπως η κοινή λογική επιτάσσει, να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο να μας συμβεί το οτιδήποτε. Θεωρώ ότι πράγματι η αστυνομική επιχείρηση μέρα μεσημέρι στον κεντρικότερο δρομο του Γαζίου, ήταν ανεπιτυχής στο ακέραιο. Τόσο η επιλογή του τόπου, όσο και του χρόνου, νομίζω ότι ήταν ατυχέστατη» επεσήμανε η δικηγόρος του 35χρονου.

«Γνωρίζετε ότι υποβλήθηκε σε ένα σοβαρό χειρουργείο. Έχει υποστεί ένα σοβαρό κάταγμα στο μηριαίο οστό. Θα διατυπωθούν οι θέσεις μεταγενέστερα. Η υπόθεση σίγουρα δεν είναι άσπρο-μαύρο» ανέφερε με νόημα η δικηγόρος που ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό, αλλά και το θαμώνα της καφετέριας που τραυματίστηκαν. «Συμπαραστέκομαι στους ανθρώπους κι εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Αυτό επιθυμούμε όλοι μας» δήλωσε η κ. Μπέρκη.

Στον απόηχο του αιματηρού περιστατικού που έλαβε χώρα στο Γάζι την περασμένη Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου εξέδωσε, προχθές, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, ομόφωνο ψήφισμα για το επίμαχο συμβάν. «Ένα ακραίο περιστατικό βίας με τις σφαίρες να πέφτουν «βροχή» έλαβε χώρα στο κέντρο του Γαζίου την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 στις 15.30 μ.μ. Η ευκολία με την οποία «μίλησαν» τα όπλα, μέσα στον κόσμο, σε πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο, είναι άκρως ανησυχητικό μήνυμα. Η κοινωνία του Γαζίου και ο Δήμος μαζί δίνουν θετικά παραδείγματα, για το πως οφείλουμε να πορευόμαστε στη ζωή: Την ίδια ημέρα, λίγη ώρα αργότερα από το περιστατικό, έλαβε χώρα εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο. Συμβολισμός που λέει πολλά και δίνει το στίγμα.

Με δράσεις για τη βελτίωση του πολιτιστικού επιπέδου, της παιδείας, της χωροταξίας, με την προσπάθεια για ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, με την απόδοση στην κοινωνία και τη νεολαία ελεύθερων χώρων άθλησης και πολιτισμού, με την προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων άνθησης της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, με την αλλαγή σύντομα της εικόνας της Ελευθερίου Βενιζέλου, που από πέρασμα εξελίσσεται σε προορισμό, βαδίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον δύσκολο αλλά αναγκαίο δρόμο.

Καταδικάζουμε τα περιστατικά βίας, αποστρεφόμενοι νοοτροπίες και συνθήκες που εκτρέφουν αυτά τα φαινόμενα.

Η σκέψη και οι ενέργειες όλων μας προσανατολίζονται σε παρεμβάσεις στο κοινωνικό πεδίο δημιουργίας των συνθηκών που γεννούν τη βία, ή τη νομιμοποιούν στις συνειδήσεις, ως μέσο επίτευξης οποιουδήποτε σκοπού.

Η βία πληγώνει και μολύνει τον ιστό της κοινωνίας, ιδιαίτερα όταν γίνεται μέρος της καθημερινότητας. Να μη συνηθίσουμε, να μην ανεχτούμε τη βία.

Καλούμε όλες και όλους, πολίτες και φορείς του τόπου, σε καθημερινή ενεργητική αντίσταση στο φαινόμενο της βίας. Με πρωτοβουλίες, με δράσεις, με το καθημερινό μας παράδειγμα στους χώρους εργασίας, διασκέδασης ή οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητάς μας» αναφέρει αυτούσια η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News