Ηράκλειο: Παραλίγο να αδειάσουν τραπεζικό λογαριασμό επιχείρησης

Κρήτη
Ηράκλειο: Παραλίγο να αδειάσουν τραπεζικό λογαριασμό επιχείρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας άνδρας τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο της επιχείρησης ζητώντας τον αριθμό λογαριασμού για να κάνει μια κατάθεση από εταιρεία

Άγιο είχε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στο Ηράκλειο. Λίγα λεπτά να αργούσαν τα παιδιά του ιδιοκτήτη, εκείνος «καλή τη πίστει» θα είχε δώσει πρόσβαση στον λογαριασμό της επιχείρησης σε επιτήδειο, αποχαιρετώντας για πάντα τους κόπους του.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Ένας άνδρας τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο της επιχείρησης ζητώντας τον αριθμό λογαριασμού για να κάνει μια κατάθεση από εταιρεία. Ρωτά ο ιδιοκτήτης – ο οποίος περίμενε χρήματα από κάποια εταιρεία– αν εννοεί τη συγκεκριμένη, με τον επιτήδειο να απαντά φυσικά «ναι». Ανυποψίαστος ο άνθρωπος δίνει λογαριασμό. Τότε από την άλλη άκρη της γραμμής διατυπώνεται το αίτημα να δώσει και το κινητό, γιατί υποτίθεται η εταιρεία τους «κάνει μόνο μέσω Viva wallet πληρωμές». Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δίνει τον αριθμό του εταιρικού κινητού οπότε του απαντούν πως σε μερικά λεπτά θα του ερχόταν ένα μήνυμα μ’ ένα κωδικό τον οποίο θα έπρεπε να δώσει για να γίνει η μεταφορά των χρημάτων μέσω e- banking.

Ο άνθρωπος «τσίμπησε». Επικοινώνησε με τα παιδιά του για να ζητήσει τον κωδικό που υποτίθεται μόλις είχε φτάσει ωστόσο τα παιδιά ήταν σε κοντινή απόσταση και αποφάσισαν να ικανοποιήσουν το αίτημα του πατέρα με την ησυχία τους και δια ζώσης. Όταν μπήκαν στο μαγαζί πέτυχαν τον πατέρα πάνω στη συνομιλία με τον υποτιθέμενο .. «καλοπληρωτή» να ζητά επιμόνως τον κωδικό: «Βάλε password e -banking να γίνει η μεταφορά”, του ελεγε.

Υποψιασμένη η κόρη αρπάζει το τηλέφωνο και αρχίζει να τα «γυρίζει» στον επιτήδειο. «εμείς δεν έχουμε τέτοια εφαρμογή» του λέει με τον δράστη να ζητά επίμονα τον κωδικό γιατι αλλιώς «θα μπλοκάρει ο λογαριασμός σας» .

Ψύχραιμα η γυναίκα απαντά πως δεν γίνεται και πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος για να γίνει η κατάθεση. Ο επιτήδειος επέμενε, ζητώντας άλλο προσωπικο και όχι εταιρικό λογαριασμό σε όποια τράπεζα με το κορίτσι να επιβεβαιώνει πως πρόκειται για απόπειρα απάτης. Κλείνει το τηλέφωνο καλεί την εξυπηρέτηση της Τράπεζας, κλειδώνει τον λογαριασμό, ακολουθεί όλες τις οδηγίες. Φυσικά επικοινώνησε και με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Όπως διαπιστώθηκε το τηλέφωνο από το οποίο καλούσε ο επιτήδειος ήταν κλεμμένο. Οι άνθρωποι έσωσαν τα χρήματα τους και δημοσιοποιούν την ιστορία προκειμένου να σωθούν κι άλλοι σημειώνοντας πως πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και από τηλεφώνου σε κανέναν και για κανένα λόγο προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News