Απολογείται σήμερα για τα πυρά στο Γάζι ο 35χρονος «πιστολέρο» - Σε εξέλιξη η βαλλιστική εξέταση σε βολίδες και κάλυκες

Κρήτη
Απολογείται σήμερα για τα πυρά στο Γάζι ο 35χρονος «πιστολέρο» - Σε εξέλιξη η βαλλιστική εξέταση σε βολίδες και κάλυκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατώφλι της ανακρίτριας αναμένεται να περάσει σήμερα ο 35χρονος για το αιματηρό περιστατικό της Τρίτης - Η διαδικασία της απολογίας του θα λάβει χώρα στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Εντός της σημερινής ημέρας αναμένεται να απολογηθεί ο 35χρονος Κρητικός, ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, στο κέντρο του Γαζίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εξ αυτών, αλλά κι ένας 22χρονος θαμώνας παρακείμενης καφετέριας.

Ο συλληφθείς - ο οποίος επίσης τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε - δε διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του. Εξάλλου, δε διατρέχει κίνδυνο ούτε ο 34χρονος άνδρας της ΕΛ.ΑΣ., ούτε ο 22χρονος νεαρός.

Εντούτοις, ο δράστης παραμένει - φρουρούμενος - για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εκεί αναμένεται να μεταβεί σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου,  το μεσημέρι η ανακρίτρια Ηρακλείου, προκειμένου να λάβει χώρα η διαδικασία της απολογίας του 35χρονου “πιστολέρο”.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του συλληφθέντα με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου ασκήθηκε προχθές Τετάρτη, κακουργηματική ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, εκτός των άλλων, ο 35χρονος κατηγορείται επιπρόσθετα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, αλλά και περί ναρκωτικών. Ο 35χρονος θα απολογηθεί για τις πράξεις που του αποδίδονται, παρουσία της συνηγόρου υπεράσπισής του.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η βαλλιστική εξέταση σε βολίδες και κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο της ανταλλαγής πυρών. Υπό εξέταση βρίσκονται και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν: το πιστόλι 40 χιλιοστών του δράστη και τα πιστόλια των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν από κάποιους από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της “ΚΡΗΤΗ TV”, από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε πριν λίγα 24ωρα, οι βολίδες που τραυμάτισαν τον 34χρονο αξιωματικό και τον νεαρό θαμώνα της καφετέριας είναι των 40 χιλιοστών. Τέτοιες φέρονται να είναι και οι βολίδες που κατέληξαν σε παρακείμενα καταστήματα, αλλά και σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου.

«Παρά το περιστατικό που προηγήθηκε, οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους, δείχνοντας επαγγελματισμό, και πρόσφεραν, σύμφωνα με την εκπαίδευσή τους, τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, με αποτέλεσμα να προλάβουν το χειρότερο κίνδυνο που θα μπορούσε να προκαλέσει στην υγεία τους.

Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη και ευχόμαστε να πράξει όπως αναλογεί στον δράστη της χθεσινής επίθεσης, όταν θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιόν της και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού μας Συμβουλίου θα παραστούμε ως πολιτική αγωγή για την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Δυστυχώς τέτοια περιστατικά, που θα ήταν ευχής έργον να εκλείπουν από κάθε κλάδο εργαζομένων και από κάθε τοπική κοινωνία, έρχονται να αναδείξουν για μια ακόμα φορά την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του επαγγέλματος του αστυνομικού, και καλούμε την Πολιτεία έστω την ύστατη αυτή στιγμή να αναγνωρίσει αυτήν με νομοθετική ρύθμιση ως την ελάχιστη ανταμοιβή για το αίμα, τις θυσίες και την αυταπάρνηση τόσων συναδέλφων μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγα 24ωρα για το περιστατικό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News