Ηράκλειο: Στο εδώλιο σήμερα ο 35χρονος και οι δύο πακιστανοί που είχαν στήσει συνεργείο και μάζευαν παράνομα ξένα λιόφυτα

Κρήτη
Ηράκλειο: Στο εδώλιο σήμερα ο 35χρονος και οι δύο πακιστανοί που είχαν στήσει συνεργείο και μάζευαν παράνομα ξένα λιόφυτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Φεβρουαρίου, πήρε όμως αναβολή για σήμερα λόγω απουσίας μαρτύρων

Σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, πρόκειται να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης με το παράνομο συνεργείο που είχαν στήσει ένας 35χρονος με τη συνδρομή δύο ανδρών από το Πακιστάν. Οι τρείς άνδρες εντόπιζαν ελαιώνες οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν ζουν στην ευρύτερη περιοχή, και ράβδιζε τις ελιές τους εν αγνοία τους.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, όμως πήρε αναβολή για σήμερα λόγω απουσίας μαρτύρων.

Οι 3 άνδρες είχαν συλληφθεί στις 2 Φεβρουαρίου, από την αστυνομία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην ανωτέρω υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες ότι άγνωστα άτομα προβαίνουν στη συλλογή ελαιόκαρπου από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας ημεδαπής εν αγνοία της και αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν δύο αλλοδαπούς κατά το χρόνο που είχαν συλλέξει 4 τσουβάλια με ελαιόκαρπο και τον 35χρονο κατά το χρόνο παραλαβής και φόρτωσης τους σε ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνα που έγινε σε ελαιουργείο της περιοχής και σε οικία του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 σακιά με ελαιόκαρπο, ελαιοραβδιστικό μηχάνημα και αγροτικά εργαλεία και εξοπλισμός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας , ο 35χρονος εντόπιζε ελαιώνες των οποίων οι ιδιοκτήτες ήταν κάτοικοι άλλων περιοχών και δεν είχαν δυνατότητα επιτήρησης τους και ανέθετε στους αλλοδαπούς που είχε προσλάβει ως εργάτες, τη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Με αυτό τον τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από 01.12.2022 έως και 02.03.2023 είχαν προβεί στην παράνομη συλλογή ελαιόκαρπου από 421 ελαιόδεντρα σε 6 τουλάχιστον ελαιώνες αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 27.500 ευρώ.

Σακιά με ελαιόκαρπο αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους ενώ κατασχέθηκε και ΙΧΦ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News