Έρχεται ένα… μικρό Λας Βέγκας στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες (vid)

Ηράκλειο
Έρχεται ένα… μικρό Λας Βέγκας στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου, ανοίγοντας το δρόμο για την εμβληματική επένδυση, στα πρότυπα του Ελληνικού - Ερασιτεχνικό βίντεο αποτυπώνει την καθημερινότητα και τις υπηρεσίες που διέθετε η μικρή αυτή πολιτεία, όπου ο πληθυσμός της άγγιζε τα 3.500 άτομα

Μετά από 28 χρόνια εγκατάλειψης και παρακμής της τεράστιας έκτασης - φιλέτο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, έπεσαν οι υπογραφές για το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου, ανοίγοντας το δρόμο για την εμβληματική επένδυση, στα πρότυπα του Ελληνικού.

Το σχέδιο από τη REDS, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, βίλες, εμπορικό κέντρο, κοινόχρηστους χώρους άθλησης και πολιτισμού καθώς και την ανάπτυξη καζίνο. Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα των αναπτύξεων είναι από 5 έως 7 χρόνια.

Από τις εικόνες ντροπής, εγκατάλειψης και λεηλασιών, η περιοχή γυρίζει σελίδα. Η επένδυση, πλέον, θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και Ελληνική Οικονομία. Περίπου 72 στρέμματα, δυτικά της επένδυσης για τη δημιουργία σημαντικών υποδομών, διεκδικεί ο Δήμος Χερσονήσου.

Ερασιτεχνικό βίντεο αποτυπώνει την καθημερινότητα και τις υπηρεσίες που διέθετε η μικρή αυτή πολιτεία, όπου ο πληθυσμός της άγγιζε τα 3.500 άτομα.

Η βάση στις Γούρνες χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο τηλεπικοινωνιών και έκλεισε τον Ιούνιο του 1994. Κρητικοί εργαζόμενοι σε διάφορα πόστα, γυρίζουν τον χρόνο πίσω. Θυμούνται τις γιορτές, τα μπάρμπεκιου αλλά και τις φιλικές σχέσεις που είχαν με τους Αμερικανούς στρατιώτες και όχι μόνο, τους οποίους δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Εργαζόμενοι καθώς και παιδιά που σύχναζαν στην Αμερικανική Βάση αναπολούν αυτές τις στιγμές και τις θυμούνται με αγάπη, όπως ο Κώστας Ζαχαριουδάκης, πρώην εργαζόμενος στη Βάση και αντιδήμαρχος Χερσονήσου. Πέρα από τις καλές στιγμές, υπήρχαν και τραγικές στιγμές, όπως μας περιγράφει ο κ. Βασίλης Κουτεντάκης. Ύστερα από 28 χρόνια, ανοίγονται νέες προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή καθώς η αξιοποίηση του ακινήτου θα συμβάλλει στην περαιτέρω προβολή και ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της Κρήτης, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δίνοντας παράλληλα το φιλί της ζωής στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News