Στο μικροσκόπιο των ερευνών οι συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής στο Γάζι - Εξελίξεις και αντιδράσεις μετά το πιστολίδι (vid)

Ηράκλειο
Στο μικροσκόπιο των ερευνών οι συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής στο Γάζι - Εξελίξεις και αντιδράσεις μετά το πιστολίδι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικροσκόπιο των ερευνών οι συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής στο Γάζι - Φρουρούμενος στο ΠαΓΝΗ παραμένει ο 35χρονος δράστης - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία του Γαζίου στο Μαλεβίζι από το σκηνικό «Φαρ Ουέστ» που στήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (15/2) στην περιοχή, όταν κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός φυγόδικου άνδρα, εκείνος άνοιξε πυρ με τους αστυνομικούς να απαντούν και συνολικά τρία άτομα να τραυματίζονται.

Με την έρευνα για τις συνθήκες του αιματηρού επεισοδίου να είναι σε πλήρη εξέλιξη, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν ερωτηματικά με μία σημαντική κοινή παραδοχή: τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα.

Όπως φέρονται να έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες, το πιστολίδι ξεκίνησε με τον ίδιο τον δράστη να βρίσκεται στο αυτοκίνητο περιμένοντας να παραλάβει τον καφέ του… Στο άκουσμα της ιδιότητας των ανδρών που πλησίασαν το αυτοκίνητό του, ο δράστης φέρεται να τράβηξε όπλο τραυματίζοντας τον αστυνομικό. Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με το νεαρό θαμώνα που βρέθηκε στη ζώνη του πυρός, να υποβάλλεται σήμερα σε χειρουργική επέμβαση, ενώ η σύζυγος του δράστη που συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, αφέθηκε ελεύθερη με απόφαση εισαγγελέα.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, όπλο, τα οποία κατείχε χωρίς τη νόμιμη άδεια και ποσότητα ναρκωτικών.

Σοκ από το πιστολίδι

Την ώρα που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, ο 35χρονος δράστης (φρουρούμενος), ο 36χρονος αστυνομικός κι 22χρονος ανυποψίαστος θαμώνας της καφετέριας, οι λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν σοκάρουν. Σύμφωνα με τα όσα φέρονται να έχουν καταθέσει ήδη αυτόπτες μάρτυρες οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν την ώρα που ο δράστης ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο, περιμένοντας από εργαζόμενο της καφετέριας να του παραδώσει τους καφέδες, παραγγελία την οποία είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα μέσω τηλεφώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 35χρονος δράστης ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Όταν οι αστυνομικοί είδαν να σταματά με το αυτοκίνητό του, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύλληψή του. Από το Ασημί 4Χ4 με συμβατικές πινακίδες στο οποίο επέβαιναν, κατέβηκαν δυο άνδρες της ΕΛΑΣ. Ένας εκ των αστυνομικών  πλησίασε στο παράθυρο του δράστη, δηλώνοντας την ιδιότητα του. Κατά τον αυτόπτη μάρτυρα, την ώρα που ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του ακούστηκε ένα όπλο να οπλίζει κι αμέσως μετά άρχισε το πιστολίδι.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός οτι βολίδες βρέθηκαν σφηνωμένες σε τοίχους σπιτιών και σε βιτρίνες παρακείμενων καταστημάτων, αλλά ακόμα και στην κουκούλα της μπλούζας ενός διερχόμενου πολίτη…

Συναγερμός στο ΕΚΑΒ

Από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκε ο 36χρονος αξιωματικός της ασφάλειας, ενώ τραυματισμένος βρέθηκε κι ένας 22χρονος νεαρός, ο οποίος αμέριμνος απολάμβανε τον καφέ του σε καφετέρια της περιοχής… Με τραύματα  στα πόδια είναι και ο δράστης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Ο δράστης συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, όπλο (τα οποία κατείχε χωρίς τη νόμιμη άδεια) και ποσότητα ναρκωτικών. Και οι τρεις νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου … ο αστυνομικός νοσηλεύεται στην Χειρουργική Κλινική με σοβαρό τραύμα στο γόνατο. Ο 22χρονος άνδρας τυπεβλήθη σε εγχείρηση τιο πρωί έχοντας μια σφαίρα στο μηρό, ενώ σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη και ο 35χρονος φυγόδικος. Κατά τη διάρκεια ερευνών στο σπίτι του δράστη συνελήφθη και η σύζυγός του για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ωστόσο με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη».

Στάθηκαν τυχεροί

Η τύχη φαίνεται πως ήταν σύμμαχος της κοινωνίας, αφού με δεδομένο πως η επιχείρηση εξελίχθηκε μέρα μεσημέρι στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου του δήμου Μαλεβιζίου, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα.

Τέλος, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή της για τα γεγονότα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News