Στον Άρειο Πάγο σήμερα η υπόθεση της μικρής Μελίνας για την αναίρεση της απόφασης

Κρήτη
Στον Άρειο Πάγο σήμερα η υπόθεση της μικρής Μελίνας για την αναίρεση της απόφασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμένεται σήμερα να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το προηγούμενο διάστημα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το προηγούμενο διάστημα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου, τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να παραμείνει η πρωτόδικη αθωωτική για τη γιατρό απόφαση.

Εάν οι αρεοπαγίτες κάνουν δεκτή την αίτηση αναίρεσης, η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - θα διεξαχθεί εκ νέου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα παραμείνει η αθωωτική για την αναισθησιολόγο απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2021. Ωστόσο, μετά την απαλλακτική για τη γιατρό πρωτόδικη απόφαση, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης) προσδιορίστηκε να γίνει πριν από περίπου τρεις μήνες: Τον περασμένο Νοέμβριο, η πλευρά της υπεράσπισης έκανε ένσταση απαραδέκτου της έφεσης του εισαγγελέα ως αόριστης.

Η εν λόγω ένσταση έγινε δεκτή από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την έφεση του εισαγγελέα κι έτσι παρέμεινε η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία είχε κρίνει αθώα την αναισθησιολόγο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News