Επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκλειο: Η πρώτη κατάθεση του 36χρονου για το μοιραίο βράδυ - Η κατάσταση της υγείας του σήμερα

Κρήτη
Επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκλειο: Η πρώτη κατάθεση του 36χρονου για το μοιραίο βράδυ - Η κατάσταση της υγείας του σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στο Θριάσιο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, έδωσε την πρώτη του κατάθεση ο 36χρονος που τον περασμένο Οκτώβριο δέχτηκε επίθεση με οξύ από την πρώην σύζυγό του

Την πρώτη του κατάθεση έδωσε πριν από μερικές ημέρες στην Αστυνομία, από το Θριάσιο Νοσοκομείο της Αττικής όπου νοσηλεύεται τους τελευταίους μήνες, ο 36χρονος Κρητικός, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό από την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του neakriti.gr τις αμέσως προηγούμενες ημέρες αστυνομικοί από το Λεκανοπέδιο της Αττικής μετέβησαν, με εντολή ανακρίτριας Ηρακλείου, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να λάβουν κατάθεση από τον 36χρονο εγκαυματία. Η κατάθεση του άτυχου άνδρα έλαβε χώρα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του.

Ο 36χρονος άνδρας φέρεται να μίλησε στους αστυνομικούς για το επίμαχο συμβάν, δίνοντας στοιχεία - μεταξύ άλλων - για την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη από τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο παθών φέρεται να έκανε αναφορά και στο πώς βρέθηκε το επίμαχο βράδυ στο ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου η 38χρονη έμελλε να του πετάξει καυστικό υγρό προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό, αλλά και το χέρι του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άτυχος άνδρας παραμένει σοβαρή. Εξάλλου, όπως είχε γράψει τις προηγούμενες εβδομάδες η “Ν.Κ.”, ο 36χρονος έχει υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις (επανορθωτικές πλαστικές και οφθαλμολογικές).

Το πρωτόγνωρο για τα κρητικά - και όχι μόνο - χρονικά περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου μια 38χρονη γυναίκα πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και το χέρι του.

Ο 36χρονος Κρητικός διακομίστηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς τα εγκαύματα που υπέστη έχρηζαν εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης. Η 38χρονη είχε τότε διαφύγει από το σημείο και για μερικά 24ωρα παρέμενε άφαντη. Τελικά, λίγες ημέρες μετά το συμβάν παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.

Πριν από λίγους μήνες, εξάλλου, είχε γίνει γνωστό ότι το δείγμα υγρής ουσίας που συλλέχθηκε από το γυάλινο βάζο το οποίο κρατούσε η 38χρονη, η οποία είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, περιείχε εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων. Το γεγονός αυτό συνάδει με την περίπτωση το επίμαχο δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος, του κατά κοινώς λεγόμενου βιτριολιού. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω εξέλιξη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, η οποία είχε αρνηθεί ότι το επίμαχο υγρό ήταν βιτριόλι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News