Βαρδάκης: «Παντελής έλλειψη μέτρων της κυβέρνησης για την ακρίβεια και την αύξηση των επιτοκίων»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Παντελής έλλειψη μέτρων της κυβέρνησης για την ακρίβεια και την αύξηση των επιτοκίων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Βαρδάκης συναντήθηκε με τη Διοίκηση του ΕΚΗ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ηρακλείου λόγω της αποψίλωσης του ελεγκτικού μηχανισμού, καθώς το ΠΕΚΑ Κρήτης στελεχώνεται αυτή την περίοδο με μόλις 2 ελεγκτές

Συνάντηση με μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.), για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των εργαζομένων πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ηρακλείου, λόγω της αποψίλωσης του ελεγκτικού μηχανισμού, καθώς το ΠΕΚΑ Κρήτης στελεχώνεται αυτή την περίοδο με μόλις 2 ελεγκτές. Επίσης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις εκκρεμότητες που παρατηρούνται στον χαρακτηρισμό των εργατικών ατυχημάτων και στην έκδοση αναπηρικών και επικουρικών συντάξεων, δίνοντας παραδείγματα για τη δεύτερη κατηγορία που φτάνουν μέχρι και τα 12 χρόνια αναμονής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου και αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Η. κ. Νίκος Κοκολάκης έθεσε ξανά τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων στον τουρισμό που είναι α) η επαναφορά του Ταμείου Ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα, β) η ανάγκη να υπογραφεί και να καταστεί υποχρεωτική τόσο η τοπική Σ.Σ.Ε. όσο και η Κλαδική Σ.Σ.Ε., γ) η επαναφορά του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία και δ) η επαναλειτουργία της Σχολής Τουρισμού και των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γ.γ. του Ε.Κ.Η. κ. Νεκτάριος Μωυσάκης, ο οποίος μίλησε για την τραγική έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων στον επισιτισμό, καθώς η τάση φυγής προσωπικού στο εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής πλήττει σοβαρά τον κλάδο. Επίσης και από τον κ. Μωυσάκη τέθηκε το θέμα της επέκτασης του ταμείου ανεργίας και το πρόβλημα της έλλειψης ελέγχων για παραβάσεις ασφαλιστικής και εργασιακής νομοθεσίας. Τέλος, αναφέρθηκε στην υπολειτουργία της Σχολής Τουρισμού.

Κοινός προβληματισμός όλων ήταν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει σε όλες τις οικογένειες το κύμα ακρίβειας του τελευταίου χρόνου, που, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων των τραπεζών, αναμένεται το επόμενο διάστημα να φέρουν σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα, τόσο για την υποστελέχωση του ΠΕΚΑ Κρήτης, όσο και για την υποστελέχωση των υπόλοιπων Τμημάτων του ΕΦΚΑ που προκαλούν ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση πολιτών, όπως είναι η καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων. Υπενθύμισε, επίσης, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν υποχρεωτικές συλλογικές συμβάσεις και μπήκε ένας φραγμός στην ανασφάλεια των εργαζομένων, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Αναφέρθηκε τέλος, στην «παντελή έλλειψη μόνιμων μέτρων της κυβέρνησης για την ακρίβεια και την αύξηση των επιτοκίων», αντιπαραβάλλοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα οικονομική κρίση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, μέλη των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και Προσωπικού Κουζίνας Ηρακλείου, Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, Εξυπηρέτησης και Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων Κρήτης (Βοήθεια στο Σπίτι), Καθαριστριών Ηρακλείου, Οικοδόμων Ηρακλείου και του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News