Αεροπορικό δυστύχημα στο Ηράκλειο: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 68χρονου συγκυβερνήτη του αεροσκάφους

Κρήτη
Αεροπορικό δυστύχημα στο Ηράκλειο: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 68χρονου συγκυβερνήτη του αεροσκάφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδοχή θέλει το αεροσκάφος να είχε παρουσιάσει κάποιο μηχανικό πρόβλημα και αυτό να οδήγησε στην πτώση παρά τις προσπάθειες να κρατηθεί στον αέρα

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 68χρονου συγκυβερνήτη του αεροσκάφους με καταγωγή από την Ινδονησία, που έπεσε στα θάλασσα στην περιοχή Κακό Όρος το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης με τα αίτια θανάτου του 68χρονου, που όπως φαίνεται οφείλεται σε πνιγμό, σύμφωνα με το neakriti.gr

Την ίδια ώρα η Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων καλείται να συντάξει πόρισμα για τα αίτια της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους Pilatus, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για μηχανικό πρόβλημα.

Όλο το χρονικό της πτώσης

Ήταν γύρω στις 10 παρά τέταρτο το πρωί της 15ης Δεκεμβρίου: Το αεροσκάφος τύπου Pilatus τροχοδρομεί και εκκινεί τη διαδικασία απογείωσης. Ούτε δύο λεπτά αργότερα, το μικρό αεροσκάφος εκπέμπει σήμα κινδύνου. Έντρομοι πολίτες και οδηγοί που αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει, παρακολουθούν την πτωτική πορεία του αεροσκάφους, το οποίο τελικά πέφτει στη θάλασσα.

Οι δύο επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο περισυνελέγησαν από αστυνομικό της Άμεσης Δράσης και δύτες της ΕΜΑΚ που είχαν βουτήξει με αυτοθυσία στη θάλασσα προσεγγίζοντας το αεροπλάνο, το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει να βυθίζεται... Δυστυχώς, ωστόσο, ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες δεν έμελλε να τα καταφέρει: Πρόκειται για έναν 68χρονο, ο οποίος - σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε εν συνεχεία ο 34χρονος συνεπιβαίνοντάς του αισθάνθηκε αδιαθεσία αμέσως μετά την απογείωση.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν με ΚΑΡΠΑ για να κρατηθεί στη ζωή, ο 68χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Στον αντίποδα, ο 34χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, από όπου ωστόσο έλαβε εξιτήριο μερικές ώρες αργότερα.

Από το Μαυροβούνιο στην Αίγυπτο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μονοκινητήριο, στο οποίο επέβαιναν ένας 34χρονος από τη Νότια Αφρική κι ένας 68χρονος από την Ινδονησία, είχε ξεκινήσει το ταξίδι του προχθές το βράδυ από την Ποτγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Τελικός προορισμός του αεροσκάφους ήταν το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο.

Έντρομοι πολίτες και οδηγοί στο θαλάσσιο μέτωπο από τον Καρτερό μέχρι και την παραλία “Αρίνα”, αντιλαμβάνονται την πτωτική πορεία του μικρού αεροσκάφους, παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Το αεροσκάφος πέφτει τελικά στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Κακό Όρος, λίγα μόλις ναυτικά μίλια από το λιμάνι Ηρακλείου. Την ώρα που το αεροπλάνο βυθίζεται, αμφότεροι οι επιβαίνοντες είναι ορατοί από τη στεριά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News