Ηράκλειο: Γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι στην κοπή των δέντρων στα Δειλινά (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι στην κοπή των δέντρων στα Δειλινά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου, ήταν προγραμματισμένη η κοπή των 68 δέντρων στα Δειλινά, με απόφαση του Δήμου Ηρακλείου και γύρω στις 7 το πρωί έφτασε το πρώτο μηχάνημα του δήμου για να ξεκινήσει τις εργασίες
  • Η κοπή πεύκων στο Ηράκλειο κλιμακώνει τις αντιδράσεις των πολιτών
  • Μετά τον Μασταμπά έντονες διαμαρτυρίες και από τους κατοίκους των Δειλινών
  • Οι κάτοικοι έβαλαν φρένο στην κοπή των δέντρων στο πάρκο των Δειλινών
  • Κατέθεσαν και ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρουν την κοπή
  • Οι θάμνοι θα αλλάξουν την εικόνα και το μικροκλίμα της περιοχής, λένε οι κάτοικοι

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 13 Φεβρουαρίου στο αλσύλλιο Δειλινών στη θέα μηχανημάτων του Δήμου, τα οποία θα προχωρούσαν σε εκτεταμένη κοπή 68 πεύκων στην ευρύτερη περιοχή, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των πευκώνων και της ανάπλασης τους.

Δημότες έσπευσαν στο σημείο και στάθηκαν μπροστά από το μηχάνημα. Επικράτησαν σκηνές έντασης, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες δημότες συγκεντρώθηκαν στους πευκώνες, κάνοντας σαφές ότι θα προστατέψουν με κάθε τρόπο τον πνεύμονα πρασίνου.

Παράλληλα, συγκέντρωσαν υπογραφές και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου, βάζοντας με τον τρόπο αυτό προσωρινό μπλόκο στη προγραμματισμένη για σήμερα κοπή 68 πεύκων στην περιοχή των Δειλινών.

Σύμφωνα με την φυτοτεχνική μελέτη που έχει συντάξει η υπηρεσία Πρασίνου, στους επίμαχους χώρους θα φυτευτούν χιλιάδες φυτά, κυρίως αυτοφυή της Κρήτης, πόες και θάμνοι, με τους δημότες να εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News