Έρχεται στο Ηράκλειο η 1η Ολυμπιάδα Ρομποτικής «Minoan Robotsports Competition Global Olympiad» (vid)

Κρήτη
Έρχεται στο Ηράκλειο η 1η Ολυμπιάδα Ρομποτικής «Minoan Robotsports Competition Global Olympiad» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκαέξι αθλήματα και συμμετοχές μαθητών από 34 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο πρόκειται να μαγνητίσουν τα βλέμματα με την εξαιρετική εφευρετικότητα, φαντασία και στρατηγική που διακατέχουν τις ρομποτικές τους δημιουργίες

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η 1η Ολυμπιάδα Ρομποτική που διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. και θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, στο Κλειστό Στάδιο «Μάρκος Καραναστάσης» του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου.

Δεκαέξι αθλήματα και συμμετοχές μαθητών από 34 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο πρόκειται να μαγνητίσουν τα βλέμματα με την εξαιρετική εφευρετικότητα, φαντασία και στρατηγική που διακατέχουν τις ρομποτικές τους δημιουργίες. Άξιο αναφοράς αποτελεί ο αριθμός των συμμετεχόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεπερνάει κάθε προσδοκία, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι εγγραφές για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης, επίσης, όπως ανέφεραν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O στην εκπομπή της Κρήτη Tv, "Καλό Μεσημέρι", είναι οι καινοτομίες που συνοδεύουν την 1η Ολυμπιάδα, όπως η δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών και ενηλίκων σε δημοφιλείς κατηγορίες αλλά και η εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ σε αθλήματα. Ένα από αυτά μάλιστα, ο Τάλως, που αποτελεί δημιούργημα του 15χρονου αθλητή ρομποτικής, Τσικριτσάκη Νίκου, χαιρέτησε τους τηλεθεατές της εκπομπής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Αθλήματα, τη διοργάνωση και για την εγγραφή σας στην Ολυμπιάδα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News