Στο πλευρό των σεισμόπληκτων η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου - Συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια

Κρήτη
Στο πλευρό των σεισμόπληκτων η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου - Συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αλληλεγγύη στους λαούς που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό» - Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια

Με το σύνθημα «αλληλεγγύη στους λαούς που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό» η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ανακοινώνει τη συμπαράσταση της στο πλευρό των αδελφιών μας, των εργαζομένων και των λαών της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου και όλων  των γειτονικών χωρών που επλήγησαν από τον τεράστιο σεισμό τα ξημερώματα της  Δευτέρας, 6 Φλεβάρη». Και ανακοινώνει ότι ξεκινάει από σήμερα στο τρίωρο από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στο ΕΚΗ, να συγκεντρώνει βοήθεια σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης.

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες, ειδικά από την περιοχή στο  επίκεντρο του σεισμού που για μια ακόμη φορά τα φυσικά φαινόμενα έχουν θύμα τον  φτωχό λαό.

Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην  Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και  του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των  καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Οργανώνουμε Τώρα την Αλληλεγγύη με τον δοκιμαζόμενο λαό της  Τουρκίας.

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του  σεισμού στην Τουρκία στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο από τις 5-8 το απόγευμα. Συγκεκριμένα:

  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Ορούς
  • Γάζες
  • Χανζαπλαστ
  • Είδη ατομικής υγιεινής", καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ΕΚΗ στο πλευρό των σεισμόπληκτων

Αλλά και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στην ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει ότι θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν οι σεισμόπληκτοι συνάνθρωποι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις της τραγωδίας στην γείτονα χώρα, όπου αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τα 7,8R, που έπληξαν δέκα επαρχίες της νοτιανατολικής Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο πιο καταστροφικός σεισμός των τελευταίων δεκαετιών, που χτύπησε την Τουρκία και την Συρία άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εγκλωβισμένους ανθρώπους και ακόμα περισσότερους να ψάχνουν απεγνωσμένα, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, αγνοούμενους συγγενείς.

Τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν σε κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν σκληρότερα στη χώρα, εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων, της κακοκαιρίας, της έλλειψης επαρκών πόρων, βαρέων μηχανημάτων.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται και εκφράζει την θλίψη και την οδύνη του στον Τουρκικό και Συριακό λαό, ενώ παράλληλα συμπαραστέκεται στην ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ, που αυτές τις δύσκολες ώρες για την γείτονα χώρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, ενώνοντας την δύναμή της με τα τουρκικά  σωστικά συνεργεία.

Το ΕΚΗ είναι έτοιμο να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητήσει ο Τουρκικός και Συριακό λαός και εκφράζει την συμπαράστασή του στις δύσκολες στιγμές που βιώνει. "

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News