Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Αναζητούνται 118 επιπλέον εκπαιδευτικοί στα δημοτικά σχολεία Ηρακλείου

Κρήτη
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Αναζητούνται 118 επιπλέον εκπαιδευτικοί στα δημοτικά σχολεία Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για έξτρα οργανικές θέσεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία πρόκειται να καταθέσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Εκατόν δεκαοχτώ εκπαιδευτικών αναζητούνται σε κρίσιμες ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να υπάρχει ομαλότητα και κανονικότητα εντός του σχολικού χώρου. Είναι θέσεις που κατά κοινή ομολογία πρέπει να πληρωθούν, για να μην υπάρχουν κενά και ταλαιπωρία τόσο από την πλευρά του διδακτικού προσωπικού, όσο και από την πλευρά των μαθητών.

Αυτές οι ειδικότητες αφορούν κλάδους όπως Αγγλική Φιλολογία, Φυσική Αγωγή, Θεατρικές Σπουδές κ.λπ. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με εκπαιδευτικούς και στελέχη της Πρωτοβάθμιας να επισημαίνουν τη σημασία του προβλήματος.

Αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας θα κατατεθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης, με σκοπό στις υπάρχουσες οργανικές θέσεις να προστεθούν περαιτέρω οργανικές θέσεις. Αιρετοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας σε συνάντηση που είχαν με στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισήμαναν την ανάγκη να καλυφθούν κενά τα οποία υπάρχουν σε κρίσιμες ειδικότητες των δημοτικών σχολείων. Είναι σχολεία που βρίσκονται τόσο στο κέντρο του Ηρακλείου, όσο και στην ύπαιθρο. Ο συνολικός αριθμός των επιπλέον θέσεων που ζητάει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τον ν. Ηρακλείου ανέρχεται στις 118, με ειδικότητες όπως Αγγλική Φιλολογία, Θεατρική Αγωγή κ.λπ. Οι θέσεις που απαιτούνται θα αποσταλούν σε έγγραφο, όπου μεταξύ άλλων θα αναφέρονται και σε ποιο σχολείο πρέπει να δοθούν.

Τα κενά ανά σχολεία

Το neakriti.gr συγκέντρωσε τα στοιχεία και δεδομένα των 118 ακόμα παραπάνω θέσεων που πρέπει να θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας σαφές πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά στο ζήτημα της εκπαιδευτικής και σχολικής ομαλότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, στον κλάδο ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας ο αριθμός συστημένων οργανικών θέσεων είναι 127 και υπήρξε εισήγηση για άλλες 10 ακόμη θέσεις. Οι συγκεκριμένες θέσεις σε περίπτωση που εγκριθούν θα κατανεμηθούν στα Δημοτικά Σχολεία: Μεταξοχωρίου, Καλεσών, Ζαρού, Σκαλανίου, Τυλίσου, Μοχού, Βώρων, Βαγιονιάς, 44ο Ηρακλείου και Χάρακα.

Όσον αφορά στον κλάδο ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, οι συστημένες οργανικές θέσεις είναι 25 και αναζητούνται ακόμη 38 οργανικές θέσεις για τα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία: 9ο, 17ο, 5ο, 10ο, 33ο, 7ο, 19ο, 3ο, 4ο, 23ο, 30ό, 32ο, 35ο, 36ο, 41ο, 43ο, 52ο, 21ο, 11ο, 13ο, 14ο, 18ο, 48ο Ηρακλείου, Κοκκίνη Χάνι, 1ο Μοιρών, Ασημίου, 2ο Αγ. Μαρίνας, Γουρνών, 2ο Μαλίων, Καστελίου, Πετροκεφαλίου, Ζαρού, Κάτω Ασιτών, Αγιών Παρασκιών, Επισκοπής, 1ο Ειδικό Ηρακλείου, 2ο Ειδικό Ηρακλείου και 3ο Ειδικό Ηρακλείου.

Για τον κλάδο ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, οι συστημένες οργανικές θέσεις είναι 118, ενώ η εισήγηση για επιπλέον οργανικές θέσεις είναι 14. Οι 14 αυτές οργανικές θα κατανεμηθούν στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία: 34ο, 47ο, 46ο, 40ό, 33ο, 36ο, 17ο, 19ο Ηρακλείου, 1ο Αλικαρνασσού, Γέργερης, Καλεσών, Τυλίσου, 2ο Ειδικό Ηρακλείου και Ειδικό Μοιρών.

Υπάρχουν 55 οργανικές θέσεις στον κλάδο ΠΕ79.01 Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου έχει συνομολογήσει ότι απαιτούνται 11 θέσεις, οι οποίες πρέπει να δοθούν στα: 4ο Αλικαρνασσού, Κοκκίνη Χάνι, Ειδικό Μοιρών, 1ο Ειδικό Ηρακλείου, 2ο Ειδικό Ηρακλείου, 3ο Ηρακλείου, Δαφνών, 25ο, 33ο, 48ο και 14ο Ηρακλείου.

Ο συστημένος αριθμός οργανικών θέσεων για τον κλάδο ΠΕ86 Πληροφορικής είναι 86, ενώ υπάρχει σύσταση για ακόμη 31 θέσεις δημοτικών σχολείων. Οι σχολικές μονάδες που πρέπει να κατανεμηθούν οι 31 αυτές οι θέσεις είναι: 34ο, 5ο, 43ο, 32ο, 33ο, 18ο, 7ο Ηρακλείου, 1ο και 3ο Αλικαρνασσού, 2ο Αρκαλοχωρίου, 2ο Μοιρών, 1ο Αρχανών, Κοκκίνη Χάνι, Γουβών, Χερσονήσου, Καστελίου, 1ο Μαλίων, 10 Τυμπακίου, 1ο Μοιρών, Αγίας Βαρβάρας, Ασημίου, Αγίων Δέκα, Βενεράτου, 2ο Κρουσώνα, Ροδιάς, Ζαρού, Κουνάβων, 1ο Ειδικό, 2ο Ειδικό, 3ο Ειδικό και Ειδικό Μοιρών.

Αναζητούνται επιπλέον 14 θέσεις και για τον κλάδο ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής, 14 είναι οι οργανικές θέσεις για τους θεατρολόγους, ενώ 14 είναι οι θέσεις που έχουν τεθεί σε εισήγηση, οι οποίες αφορούν τα: 1ο Ειδικό, 2ο Ειδικό, 3ο Ειδικό, Ειδικό Μοιρών, 46ο, 34ο, 15ο, 28ο, 56ο, 18ο Ηρακλείου, 2ο Μοιρών, 2ο Γαζίου, 2ο Νέας Αλικαρνασσού και 1ο Αγίας Μαρίνας.

Πού υπάρχουν τα περισσότερα κενά - Ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες

Το neakriti.gr επικοινώνησε με το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Μακράκη, ο οποίος επισήμανε πως το αποτέλεσμα των παραπάνω θέσεων που θα αποτυπωθεί σε έγγραφο προς το υπουργείο Παιδείας είναι προϊόν ώριμης διαβούλευσης με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πραγματοποιήθηκε μια τοπική συνέλευση με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αποτυπώθηκε η ανάγκη θεσμοθέτησης και κάλυψης περισσότερων θέσεων σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Είναι ειδικότητες που αφορούν μαθήματα όπως Αγγλικά, Φυσική Αγωγή, Θεατρολογία κλπ. Μετρήσαμε τις θέσεις που θα πρέπει να θεσμοθετήσει, και όλοι μαζί, αιρετοί και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης, συμφωνήσαμε να αποσταλεί έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την κάλυψη των θέσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το υπουργείο Παιδείας θα κάνει δεκτό το αίτημά μας και είναι ένα αίτημα που αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου, με σκοπό να έχουν ένα κανονικό σχολικό έτος από την αρχή της χρονιάς. Από εκεί και πέρα, πρέπει στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούμε με σκοπό να καταγράψουμε πόσες παραπάνω θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θέλουμε σε βασικές ειδικότητες, όπως δασκάλων, νηπιαγωγών και δασκάλων Ειδικής Αγωγής», υποστήριξε ο κ. Μακράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News