Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Είδη πρώτης ανάγκης και ανοιχτοί θερμαινόμενοι χώροι του δήμου Ηρακλείου για τους άστεγους

Κρήτη
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Είδη πρώτης ανάγκης και ανοιχτοί θερμαινόμενοι χώροι του δήμου Ηρακλείου για τους άστεγους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προσωπικό του δήμου διανέμει υπνόσακους, κουβέρτες, αδιάβροχα μπουφάν, θερμός ,σακίδια, σκούφους, γάντια ισοθερμικά, κασκόλ, ισοθερμικές κάλτσες και ισοθερμικά φανελάκια, ζεστά αφεψήματα, είδη προστασίας από την πανδημία αλλά και κρύα γεύματα

Είδη πρώτης ανάγκης, όπως υπνόσακους, κουβέρτες, μπουφάν και ισοθερμικά, για την αντιμετώπιση των συνθηκών ψύχους, μοιράζει σήμερα (Δευτέρα 6/2) το πρωί η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου, σε άστεγους και όσους ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες, αλλά δεν επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο Κέντρο Αστέγων.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό του δήμου διανέμει υπνόσακους, κουβέρτες, αδιάβροχα μπουφάν, θερμός ,σακίδια,  σκούφους, γάντια ισοθερμικά, κασκόλ, ισοθερμικές κάλτσες και ισοθερμικά φανελάκια, ζεστά αφεψήματα, είδη προστασίας από την πανδημία αλλά και κρύα γεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, έως το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου (μέχρι νεοτέρας).  

Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης για όσους αστέγους επιθυμούν να φιλοξενηθούν και  έχουν την δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου αλλά απαιτείται η επίδειξη ταυτοποιητικού/νομιμοποιητικού εγγράφου.

Σε όλους τους χώρους, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Ηρακλείου, θα τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για αποφυγή διασποράς του Covid-19 .

Ανοιχτές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8.00 το βράδυ η αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο και το Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το προβλεπόμενο ψύχος.

Τέλος, ανοιχτοί είναι και οι θερμαινόμενοι χώροι των κυλικείων των έντεκα ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου, μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News