Έκοψαν το ρεύμα σε μητέρα με δυο μικρά παιδιά - Στο πλευρό της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Κρήτη
Έκοψαν το ρεύμα σε μητέρα με δυο μικρά παιδιά - Στο πλευρό της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες οικογενειών που έμειναν χωρίς ρεύμα καθώς δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Η νέα διακοπή ρεύματος λόγω χρεών σε μονογονεϊκή οικογένεια στο Ηράκλειο, κινητοποίησε τα σωματεία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που έσπευσαν στο πλευρό της μητέρας δύο μικρών παιδιών, για να τη βοηθήσουν, ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της παγωνιάς. Μάλιστα, σε ανακοίνωση τους, κάνουν λόγο για "βαρβαρότητα" και ζητούν την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στην εν λόγω οικογένεια.

"Τελευταίο παράδειγμα είναι η διακοπή του ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια! Η πράξη αυτή αποτελεί συνέχεια της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε στο εισόδημά μας το τελευταίο διάστημα", σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνεχίζει:

"Φυσικά, η αποτρόπαια αυτή πράξη αποτελεί τον επίλογο μιας διαχρονικής στάσης τόσο των παρόχων όσο και των πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά, στη βάση της εμπορευματοποίησης βασικών αγαθών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως και της εξασφάλισης των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος. Πολιτικές όπως η απελευθέρωση της Ενέργειας, η μετατροπή του αγαθού της Ενέργειας σε εμπόρευμα, η είσπραξη των οφειλών από εισπρακτικές εταιρείες.

Αυτό το μείγμα αποτελεί την πραγματικότητα που βιώνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και συνάδελφοί μας. Απαιτούμε να διαγραφεί μεγάλο μέρος των οφειλών, καθώς και να ρυθμίσει το υπόλοιπο της οφειλής με τρόπο που να είναι δυνατή η εξόφλησή του.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνουν από κοινού κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι! Να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα τους στην Επιτροπή μας. Να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει! Να γιγαντωθεί αυτό το κίνημα για να μπορέσουμε σε κάθε γειτονιά να αποτρέψουμε τη μεγάλη επίθεση, γιατί είναι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση".

Η ανακοίνωση των σωματείων καταλήγει με τα εξής αιτήματα:

"•     Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, στους λογαριασμούς του νερού.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία".
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News