Ηράκλειο

Η Τροχαία Ηρακλείου εξετάζει το ζήτημα της ομαλής προσβασιμότητας με μαθητές δημοτικού (εικόνες)

Οι μαθητές του 17ου Δ.Σ. Ηρακλείου διδάχθηκαν τον σωστό τρόπο μετακίνησης κυκλοφορώντας πεζοί σε μία πόλη, καθώς και τον ενδεδειγμένο τρόπο διάσχισης της οδού

Μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και αστυνομικοί της Τροχαίας Ηρακλείου, κυκλοφόρησαν πεζοί στην πόλη του Ηρακλείου, εξετάζοντας το ζήτημα της ομαλής προσβασιμότητας των πολιτών, παρατηρώντας την οδηγική συμπεριφορά και την στάθμευση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.

Οι μαθητές μέσα από αυτή την βιωματική δράση αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είτε εκ γενετής, είτε μετά από κάποιο ατύχημα αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες κατά την μετακίνησή τους, όπως επίσης τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι ηλικιωμένοι αλλά και γονείς που κυκλοφορούν στους δρόμους με το παιδικό καροτσάκι.

Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τα άτομα αυτά και να τα βοηθάμε, μέσα από τη δική μας συμπεριφορά να μετακινηθούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό σε κάθε πολίτη το αναφαίρετο δικαίωμα να ζει ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και εμπόδια.

Παράλληλα οι μαθητές του 17ου Δ.Σ. Ηρακλείου διδάχθηκαν τον σωστό τρόπο μετακίνησης κυκλοφορώντας πεζοί σε μία πόλη, καθώς και τον ενδεδειγμένο τρόπο διάσχισης της οδού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια