Ηράκλειο: Τον έβγαλαν από τη φυλακή τα πολλά κιλά και η υπνική άπνοια - Το "ανθρώπινο" πρόσωπο της Δικαιοσύνης

Κρήτη
Ηράκλειο: Τον έβγαλαν από τη φυλακή τα πολλά κιλά και η υπνική άπνοια - Το "ανθρώπινο" πρόσωπο της Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι δικαστές έδειξαν την ευαισθησία και την κατανόησή τους απέναντι στον εν λόγω κρατούμενο, ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά η συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου κ. Μπέρκη

Αποφυλακίζεται άμεσα ένας 35χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος φέρεται να είχε εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, η οποία είχε εξιχνιαστεί τον Μάρτιο του 2021 από τις τοπικές Αρχές. Ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος τον Ιούλιο του 2022 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών για την εμπλοκή του στην υπόθεση, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr , πάσχει από σύνδρομο υπνικής άπνοιας, το οποίο, σε συνδυασμό με το πρόβλημα παχυσαρκίας που αντιμετωπίζει, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ήδη επιβαρυμένη υγεία του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι προ ημερών υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο εντός της φυλακής.

Εξαιτίας του κρίσιμου σημείου στο οποίο φέρεται να έχει περιέλθει η κατάσταση της υγείας του, το προηγούμενο διάστημα υποβλήθηκε από την πλευρά του αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό. Το εν λόγω αίτημα εξετάστηκε χθες Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, από το αρμόδιο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο το έκανε δεκτό κι έτσι ο 35χρονος αποφυλακίζεται άμεσα.

Ας σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2021, μετά τη σύλληψή του και την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, είχε προφυλακιστεί. Εντούτοις, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, είχε αποφυλακιστεί, καθώς το μέτρο της προσωρινής του κράτησης αντικαταστάθηκε από περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, τον περασμένο Ιούλιο, ο 35χρονος δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης 9 ετών και επέστρεψε στη φυλακή.

Σε δήλωση που έκανε χθες Τετάρτη στο neakriti.gr, η συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου, Θεονύμφη Μπέρκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση περί αναστολής εκτέλεσης της ποινής του εντολέα της. «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, δεδομένου ότι οι δικαστές έδειξαν την ευαισθησία και την κατανόησή τους απέναντι στον εν λόγω κρατούμενο, ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπέρκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News