Το ατύχημα στην 25ης Αυγούστου αποκάλυψε τον απλήρωτο εργολάβο - Η επίσημη απάντηση

Κρήτη
Το ατύχημα στην 25ης Αυγούστου αποκάλυψε τον απλήρωτο εργολάβο - Η επίσημη απάντηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδήμαρχος Ηρακλείου: «Είναι απλήρωτος ο εργολάβος, περιμένουμε την έγκριση του προϋπολογισμού», απαντάει ο Γιάννης Αναστασάκης για τους σπασμένους κυβόλιθους στο κέντρο της πόλης

Άμεση απάντηση στο neakriti.gr και την καταγγελία της αναγνώστριας για τη Λεωφόρο 25ης Αυγούστου, έστειλε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, που μιλάει για εμπλοκή στη χρηματοδότηση του έργου και ζητάει από τους δημότες να κάνουν υπομονή μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού, προκειμένου να πάρει τα χρήματα του ο εργολάβος του έργου.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αναστασάκης αναφέρει στο neakriti.gr μετά την ανάρτηση για το νέο ατύχημα δικυκλιστή στον πεζόδρομο εξαιτίας των σπασμένων κυβόλιθων: «Έχει ανατεθεί σε εργολάβο εδώ και καιρό. Με την ίδια εργολαβία έγινε η παρέμβαση στη συμβολή 25ης Αυγούστου και Κορωναίου. Δυστυχώς, υπήρξε εμπλοκή στην πληρωμή του εργολάβου η οποία δεν ολοκληρώθηκε το 2022 και πλέον θα πρέπει να περιμένουμε την έγκριση του προϋπολογισμού η οποία δεν έχει γίνει ακόμα...».

Το νέο ατύχημα με θύμα οδηγό courier

Όπως γράφαμε νωρίτερα, νέο ατύχημα δικυκλιστή συνέβη το πρωί - χωρίς ευτυχώς τραυματισμό - στην 25ης Αυγούστου, όπως αποκάλυψε στο neakriti.gr αγανακτισμένη αναγνώστρια, που καταγγέλλει ότι το ατύχημα οφείλεται στους σπασμένους κυβόλιθους!

Η αναγνώστρια καταγγέλλει συγκεκριμένα τα εξής:

Καλημέρα σας. Σας παρακαλω, έχετε τη δυνατότητα να αναδείξετε το θέμα της 25ης Αυγούστου που για δυο χρόνια τώρα παραμένει με σπασμένους κυβόλιθους; Ένας courier είχε ένα ατύχημα πριν από λίγο. Ευτυχώς δε φαίνεται να έπαθε κάτι. Έχω επανειλημμένα επικοινωνήσει με το τμήμα παραπόνων του δήμου, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη. Εκτός από μια υποβαθμισμένη εικόνα που βγαίνει προς τα έξω για την πόλη μας  είναι κ θέμα ασφάλειας για τον διερχόμενο κόσμο. Αν μπορείτε  σας παρακαλώ προβάλετε αυτό το θέμα και πιέστε με τον τρόπο σας για την επίλυση του. Σας ευχαριστώ"!

Από τον Μάϊο του 2022

Από τον Μάϊο του 2022 γράφαμε για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κεντρικότερο σημείο της πόλης του Ηρακλείου, το οποίο ενώνει το Ενετικό Λιμάνι και την πλατεία Λιονταριών. Και είχαμε αναδείξει με βίντεο και φωτογραφίες, ότι στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, αρκετοί σκοντάφτουν στους σπασμένους κυβόλιθους.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, είχε αποδώσει τότε τις καθυστερήσεις της αποκατάστασης στη γραφειοκρατία. Και εκτιμούσε ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων στους κοινόχρηστους χώρους αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι σπασμένοι κυβόλιθοι παραμένουν, ή έστω έχουν μείνει κάποιοι από αυτούς. Μετά τη νέα καταγγελία στο neakriti.gr περιμένουμε από τη δημοτική αρχή ή όποιους άλλους εμπλέκονται με την υπόθεση αυτή, να μεριμνήσουν άμεσα γιατί την επόμενη φορά, μπορεί να μην μιλάμε για ένα απλό περιστατικό σε βάρος δικυκλιστή αλλά για κάτι σοβαρότερο εξαιτίας αυτών των προβλημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News