Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι που αναγκάζονται να ζήσουν με… «ψίχουλα» (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι που αναγκάζονται να ζήσουν με… «ψίχουλα» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίμεναν πως και πως να δουν τις αυξήσεις στις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, όμως τα ποσά που είδαν όσοι τα είδαν στους λογαριασμούς τους με την καταβολή της σύνταξής, όπως λένε δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε μία μέρα των αυξήσεων λόγω της ακρίβειας

 

  • Στα χαρακώματα οι συνταξιούχοι για τις αυξήσεις «ψίχουλα»
  • Κοροϊδία οι εικονικές αυξήσεις στις συντάξεις λένε οι συνταξιούχοι
  • Η αύξηση των 20 ευρώ δεν καλύπτει τις ανάγκες μας

Οργισμένοι οι συνταξιούχοι δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι χαρακτηρίστηκε αύξηση αυτό που είδαν να μπαίνει στις συντάξεις τους, αφού όπως λένε μόνο με ψίχουλα μπορεί να περιγράφει. 

Με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς τα ποσά των αυξήσεων που είδαν στις συντάξεις τους, κάθε άλλο παρά ικανοποίησαν, με τους συνταξιούχους να κάνουν λόγο για κοροϊδία και για αδυναμία να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. 

Με τα 20 και 30 ευρώ που λάβαμε δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε τα σπασμένα ούτε μιας  μέρας  δήλωσαν στην πλειονότητά τους οι συνταξιούχοι, χωρίς να λείπουν και εκείνοι που ανέφεραν ότι οι ανάγκες ναι μεν δεν καλύπτονται, όμως αυτή η αύξηση αποτελεί έστω και μια μικρή βοήθεια. 

Δεν έλαβαν όμως όλοι οι συνταξιούχοι έστω και αυτά τα μικρά ποσά. Ο κ. Λευτέρης Γραμματικάκης που εργάστηκε 45 χρόνια στην οικοδομή με σύνταξη 900 περίπου ευρώ κρίθηκε υψηλοσυνταξιούχος όπως λέει και λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ, κάτι που συνέβη με πολλούς συνταξιούχους ανεξάρτητα από  το ποσό της σύνταξής τους όπως ανέφεραν. 

Δηλώνοντας αδύναμοι να συνεχίσουν, οι συνταξιούχοι μόνο θλίψη λένε ότι νιώθουν για την κατάσταση που βρίσκονται με πολλούς συνομήλικούς τους να αναζητούν στήριξη από το σωματείο συνταξιούχων έστω και 10  ευρώ για να μπορέσουν να βγάλουν τις μέρες πριν πάρουν τη σύνταξή τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News