Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κρήτης στο δημαρχείο Ηρακλείου

Στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδεία του στην Κρήτη. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του από το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος για το οποίο ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής «το οποίο παραλάβαμε κλινικά νεκρό», όπως είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση πίστεψε σε αυτό εξαρχής, το ξεμπλόκαρε και «σήμερα επί της ουσίας ξεκινάει».

Τον πρωθυπουργό που συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, υποδέχθηκε στο εργοτάξιο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταυρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός και Σητείας, Γιώργος Ζερβακης, στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, αυτοδιοικητικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κρήτης στο δημαρχείο Ηρακλείου.

«Παραλάβαμε ένα έργο κλινικά νεκρό, σήμερα επί της ουσίας ξεκινάει»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής «το οποίο παραλάβαμε κλινικά νεκρό», όπως είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση πίστεψε σε αυτό εξαρχής, το ξεμπλόκαρε και «σήμερα επί της ουσίας ξεκινάει».

Τον πρωθυπουργό που συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, υποδέχθηκε στο εργοτάξιο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταυρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός και Σητείας, Γιώργος Ζερβακης, στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, αυτοδιοικητικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις προθέσεις της Κυβέρνησης σε ότι αφορά το έργο ξεκαθάρισε ότι «σήμερα πια μπορούμε να το πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ναι, ο ΒΟΑΚ θα υλοποιηθεί, είναι ένα έργο πνοής για την Κρήτη και ένα έργο οδικής ασφαλείας ώστε να θρηνούμε λιγότερες ζωές στην άσφαλτο. Είναι ένα έργο το οποίο σηματοδοτεί το λαμπρό μέλλον που έχει το νησί μας» ενώ πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι αυτό το εργοτάξιο είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει η κυβέρνησή μας σε αυτή την τοξικότητα την οποία επιχειρεί για μια ακόμη φορά να καλλιεργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση».

«Όταν δεν έχεις να πεις τίποτα στους πολίτες για το πως οραματίζεσαι το μέλλον, αλλά ούτε μπορείς να υπερασπιστείς το παρελθόν σου διότι αυτό φέρνει στη μνήμη εξαιρετικά επώδυνες αναμνήσεις, τότε καταλήγεις να κάνεις το μόνο το οποίο ξέρεις, να διχάζεις, να πολώνεις και να επιχειρήσεις να κυλήσεις την πολιτική ζωή του τόπου στη λάσπη. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι εμείς θα επιμείνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να υλοποιούμε το κυβερνητικό έργο και θα μιλάμε στον ελληνικό λαό για ένα μέλλον με περισσότερες και καλές δουλειές και περισσότερα χρήματα για όλους.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού στη μία είναι η παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Κρήτη, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ.

Η υποδοχή του στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Το πρόγραμμα της περιοδείας του πρωθυπουργού

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διήμερη επίσκεψή του σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο έχει ως εξής:

Στις 10:30 το πρωί σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο και μία ώρα μετά θα βρίσκεται στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι, ενώ στις 13:00 θα παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κρήτης στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τους βουλευτές της Περιφέρειας Κρήτης και στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Αύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης στις 9 το πρωί και στις 10:30 π.μ. θα παρουσιάσει στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου “Φώφη Γεννηματά”.

Θα ακολουθήσει βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, όπου ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, επισκέπτες και επιχειρηματίες, και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον ΟΛΗ, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News