Ηράκλειο: Καρέ - καρέ η σύλληψη των «τριών» με τα 13 κιλά χασίς (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Καρέ - καρέ η σύλληψη των «τριών» με τα 13 κιλά χασίς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για δυο ημεδαπούς κι έναν αλλοδαπό (αλβανικής υπηκοότητας), οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Ηρακλείου όπου ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών
  • Μέλη συμμορίας πιάστηκαν με σακούλες χασίς στα χέρια
  • Δεν κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τους αστυνομικούς
  • Μετέφεραν το ναρκω-φορτίο με... οδική βοήθεια
  • «Μπλόκο» στον παράλληλο δρόμο της εθνικής στο Γάζι

Με δυο σάκους χασίς πιάστηκαν στα πράσα δυο Ηρακλειώτες και ένας Αλβανός, που έστησαν ολόκληρο κόλπο για να μεταφέρουν το φορτίο των ναρκωτικών από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο. Οι αστυνομικοί ωστόσο μυριστήκαν το ύποπτο ραντεβού και έβαλαν άδοξο τέλος στα σχέδια τους.

Οι κατηγορούμενοι για να αποφύγουν το μπλόκα και ελέγχους κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα, αφού φόρτωσαν τα ναρκωτικά στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του 31χρονου βασικού κατηγορουμένου, προφασίστηκαν βλάβη και κάλεσαν οδική βοήθεια για να το μεταφέρει στο Ηράκλειο.

Το αυτοκίνητο ανέλαβε να συνοδεύσει ο 23χρονος Αλβανός που επιβιβάστηκε στο όχημα της οδικής βοήθειας με κατεύθυνση το Ηράκλειο.

Στον παράλληλο της εθνικής οδού στο Γάζι είχαν ήδη φτάσει ο 31χρονος έχοντας επιστρατεύσει και τον 44χρονο φίλο του, για να τον μεταφέρει με το δικό του αυτοκίνητο στο σημείο του ραντεβού.

Οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν κατάλαβαν από τη νευρικότητα τους πως επίκειται κάποια συναλλαγή και ακροβολίστηκαν στην περιοχή. Φτάνοντας το όχημα της οδικής βοήθειας οι αστυνομικοί τους κύκλωσαν και κατάφεραν να συλλάβουν άμεσα το 44χρονος Έλληνα και τον 23χρονο Αλβανό.

Ο 31χρονος βασικός κατηγορούμενος στον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο με τα ναρκωτικά, επιχείρησε να διαφύγει πηδώντας κάγκελα και μαντρότοιχους, χωρίς αν τα καταφέρει, αφού έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.

Οι σακούλες με το χασίς περιείχαν 12 κιλά και 840 γραμμάρια κάνναβη, ενώ στο σπίτι του 31χρονου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της συναλλαγής κατασχέθηκαν άλλα 449,2 γραμμάρια κάνναβης, 36 φυσίγγια, 4 κινητά τηλέφωνα και ζυγαριά ακριβείας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News