Ετοιμόρροπη εκκλησία στον δήμο Φαιστού - Εξακολουθεί να λειτουργεί 1,5 χρόνο από τον σεισμό (vid)

Κρήτη
Ετοιμόρροπη εκκλησία στον δήμο Φαιστού - Εξακολουθεί να λειτουργεί 1,5 χρόνο από τον σεισμό (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ναός λειτουργείται κανονικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πιθανούς κινδύνους για τους πιστούς που εκκλησιάζονται - Παρά τις εκκλήσεις και τα απανωτά αιτήματα που έχουν γίνει στον Δήμο Φαιστού για να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση του ναού δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση

Σοβαρά προβλήματα στατικότητας, καθώς και μεγάλες ρωγμές, από τον ισχυρό σεισμό του 2021 στο Αρκαλοχώρι, έχει υποστεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου στο Ρουφά Δήμου Φαιστού.  

Παρά τις εκκλήσεις και τα απανωτά αιτήματα που έχουν γίνει στον Δήμο Φαιστού για να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση του ναού δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση από καμία Αρχή για την αποκατάστασή του.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ιερέα πατέρα Νεκτάριο Σαριδάκη, ο οποίος μίλησε στο Διά SOS-τε τη Μεσαρά, ο ναός λειτουργείται κανονικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πιθανούς κινδύνους για τους πιστούς που εκκλησιάζονται.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση σοβαρά λαβωμένο από τον Εγκέλαδο είναι και το διπλανό στην εκκλησία κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Ρουφά, που χρησιμοποιούνταν για εκδηλώσεις της ενορίας και πλέον έχει κριθεί «ακατάλληλο προς χρήση», το οποίο θα πρέπει επίσης να αποκατασταθεί, καθώς έχει σοβαρές ζημιές!

Ακολουθεί η ανάρτηση από την σελίδα SOS-τε τη Μεσαρά:

«Ο εξαιρετικά περιποιημένος και φροντισμένος - χάρη στην αξιέπαινη έγνοια του ιερέα π. Νεκτάριου Σαριδάκη, του Επιτρόπου Βαγγέλη Παυλάκου και των ενοριτών - κεντρικός ναός του Αγίου Βασιλείου στο Ρουφά Δήμου Φαιστού, δεν μπορεί ωστόσο να κρύψει τις βαθιές πληγές του, έχοντας μεγάλες ρωγμές και σοβαρά θέματα στατικότητας, από τον ισχυρό σεισμό του 2021 που λάβωσε όχι μόνο το Αρκαλοχώρι αλλά και πολλά κτίρια σε διάφορες περιοχές (και) στην Μεσαρά.

Παρά τις εκκλήσεις και τα απανωτά αιτήματα που έχουν γίνει από τότε στον Δήμο Φαιστού για να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση του ναού δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει το παραμικρό από καμία Αρχή!

Κι όλα αυτά την ώρα που ο ναός λειτουργείται κανονικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πιθανούς κινδύνους για τους πιστούς που εκκλησιάζονται εδώ!

Σημειώνεται ότι σοβαρά λαβωμένο από τον Εγκέλαδο είναι και το διπλανό στην εκκλησία κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Ρουφά, που χρησιμοποιούνταν για εκδηλώσεις της ενορίας και πλέον έχει κριθεί «ακατάλληλο προς χρήση», το οποίο θα πρέπει επίσης να αποκατασταθεί, καθώς έχει σοβαρές ζημιές!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News