ΠΑΓΝΗ: Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε οκτάωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου και πιο συγκεκριμένα από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι

Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου θα προχωρήσουν σε οκτάωρη στάση εργασίας σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για τα πολλά προβλήματα στην δημόσια υγεία. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 3 μετά το μεσημέρι. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ διάλυσης δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Την περίοδο που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών, που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Την ίδια περίοδο που  εντείνει τον αυταρχισμό μέσω της ανανέωσης  των διοικήσεων, όπως του ΠΑΓΝΗ. Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η  παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας στην πόλη μας για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αποφασίζει την επέκταση της προγραμματισμένης στάσης εργασίας των 11 έως 3 την Πέμπτη 26 Γενάρη, σε ολόκληρη την πρωινή βάρδια, δηλαδή από τις 7 π.μ. έως 3 μ.μ. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30πμ ώστε να γίνει καθαρό ότι η πολιτική της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας.

Δεν είναι ανεκτή για τους μαχόμενους υγειονομικούς και το λαό μας, στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στη ΔΥΠΕ.

Μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά οι μαχόμενοι υγειονομικοί παρουσιάζουμε τις δικές μας αγωνιστικές παρεμβάσεις για να μπορεί να υπάρχει ένα αποκλειστικά σύγχρονο δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

  • Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος Υγείας - Πρόνοιας – ΕΚΑΒ
  • Καμία κατάργηση - συγχώνευση νοσοκομείου - κλινικής – τμήματος
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αυξήσεις μισθών - Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News