Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με τα πεζοδρόμια στο Ηράκλειο - Γολγοθάς για νεαρή μητέρα η μετακίνηση

Κρήτη
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με τα πεζοδρόμια στο Ηράκλειο - Γολγοθάς για νεαρή μητέρα η μετακίνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητέρα αναγκάζεται να περπατά στο δρόμο μέσα στο σκοτάδι αφού τα πεζοδρόμια είτε δεν χωρούν το καρότσι είτε έχει παρκάρει κάποιο όχημα πάνω σε αυτά

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Ηρακλείου με τα ελάχιστα και «κατειλημμένα» πεζοδρόμια σε γειτονιές της πόλης. Αναγνώστρια του neakriti.gr έστειλε φωτογραφίες και περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Πρόκειται για μια μητέρα ενός βρέφους 7 μηνών η οποία καθημερινά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο τη δική της όσο και του μωρού της καθώς αναγκάζεται να περπατάει δίπλα στο δρόμο αφού το πεζοδρόμιο είτε είναι μικρό και δεν χωράει το καρότσι της είτε έχει κάποιο παρκαρισμένο όχημα πάνω.

Πιο αναλυτικά η νεαρή μητέρα αναφέρει τα ακόλουθα: «Πέρα απ' το γεγονός ότι σε πολλά σημεία της πόλης δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο και αναγκάζομαι να πηγαίνω παράλληλα με το δρόμο μαζί με το καρότσι και το 7 μηνών μωρό μου, ακόμα κι εκεί που υπάρχει είναι κατειλημμένο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Οι φωτογραφίες που σας επισυνάπτω τραβήχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου, γύρω στις 21.00, όταν προσπαθούσα να επιστρέψω πεζή με το μωρό μου στο σπίτι μας. Όπως βλέπετε η διέλευση απ' το πεζοδρόμιο της γειτονιάς μου (επί της οδού Θερίσσου) είναι αδύνατη. Ήμουν λοιπόν υποχρεωμένη να κατέβω απ’ το πεζοδρόμιο (χωρίς ράμπα) και να περπατώ δίπλα στον δρόμο, μέσα στο σκοτάδι, με κίνδυνο να μας χτυπήσει κάποιο απ’ τα διερχόμενα οχήματα.

Μόλις έφτασα σπίτι, κάλεσα την τροχαία, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Σας παρακαλώ προωθήστε τις φωτογραφίες στα κοινωνικά σας δίκτυα, μήπως κάποια στιγμή ευαισθητοποιηθούν όλοι οι συμπολίτες μας και γίνει η ζωή μας λίγο πιο εύκολη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News