default-image

Αθλητικές εγκαταστάσεις στον Καρτερό: Σκανδαλίζουν τα έργα και οι fast track ασφαλτοστρώσεις (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Αθλητικές εγκαταστάσεις στον Καρτερό: Σκανδαλίζουν τα έργα και οι fast track ασφαλτοστρώσεις (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Ηρακλείου με δικά του λεφτά άρον-άρον, μήπως περάσει ο πρωθυπουργός, δρόμους για τους οποίους, όπως αναφέρεται στον προϋπολογισμό των 4 εκατ. ευρώ του έργου, έχουν ήδη πληρωθεί από τη Γ.Γ. Αθλητισμού

Σκανδαλίζουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Καρτερού τα τελευταία 24ωρα, την ώρα που οι λακκούβες στην πόλη του Ηρακλείου μοιάζουν με ανοιχτούς κρατήρες και είναι δύσβατοι και απροσπέλαστοι. Συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου έλαβαν εντολή, ως φαίνεται, από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους να “τρέξουν” με εντατικούς ρυθμούς την ασφαλτόστρωση των δρόμων που οδηγούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Καρτερό, προφανώς στο πλαίσιο μιας προετοιμασίας στο ενδεχόμενο να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις αυτές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διήμερη περιοδεία του στο Ηράκλειο στις 25 και 26 του μήνα.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι είχε γίνει προσπάθεια να “χωρέσει”, ίσως από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού μια επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρτερού, παρά το γεγονός ότι το αθλητικό έργο στην περιοχή θεωρείται αμφιλεγόμενο τόσο ως προς το κόστος, όσο και ως προς την αρτιότητά του, από σύσσωμη την αντιπολίτευση, που έχει ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου πλήρη διαφάνεια και φως στον προϋπολογισμό του, ο οποίος αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Ηρακλείου, ενώ επέλεξε με δική του εργολαβία να ασφαλτοστρώσει τους δρόμους προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξέδωσε ανακοίνωση χθες ότι συνεχίζονται τα έργα στην περιοχή, δηλαδή σα να εκτελούνται από τη Γ.Γ. Αθλητισμού! Και εδώ ακριβώς είναι το σημείο στο οποίο απαιτούνται απαντήσεις..!

Άσφαλτος πληρωμένη από δύο;

Μέσα στον γενικό προϋπολογισμό του έργου εγγράφονται εργασίες ασφαλτόστρωσης της περιοχής που φαίνονται ήδη πληρωμένες! Κι αν η Γ.Γ. Αθλητισμού πλήρωσε ασφαλτοστρώσεις, τότε γιατί ο Δήμος Ηρακλείου ξοδεύει και πάλι χρήμα να ασφαλτοστρώσει τους ίδιους δρόμους που περιγράφονται στο έργο των αθλητικών εγκαταστάσεων; Δηλαδή εργασίες διπλοπληρωμένες, που όμως δεν έγιναν και τώρα γίνονται από τον Δήμο Ηρακλείου; Αυτό και μόνο θα έχρηζε μιας σοβαρής απάντησης από πλευράς τόσο του Δήμου Ηρακλείου, δηλαδή με ποιον τρόπο ιεράρχησε την προτεραιότητα ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρτερού, όσο και από πλευράς του υφυπουργού Αθλητισμού, ποιες ασφαλτοστρώσεις ακριβώς πληρώθηκαν μέσα από το έργο, αφού στην ουσία οι ασφαλτοστρώσεις γίνονται από τα λεφτά του Δήμου Ηρακλείου και κατ’ επέκταση από την τσέπη των δημοτών!

Η παραδοχή

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο Δήμος Ηρακλείου ενεργοποίησε εργολαβία για τις ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή της Αλικαρνασσού, επιλέγοντας όμως να ξεκινήσει από τους δρόμους της αθλητικής εγκατάστασης και όχι μέσα από την πόλη της Αλικαρνασσού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει η σκέψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην περιοχή.

Από την άλλη, τα στοιχεία του προϋπολογισμού του έργου, που δόθηκαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού, περιγράφουν τις ασφαλτοστρώσεις αυτές και το κόστος τους.

Τι ακριβώς ασφαλτοστρώνεται;

Ειδικότερα, στον προϋπολογισμό του έργου «Δημιουργία παράκτιων αθλητικών εγκαταστάσεων στο ακίνητο “Ξενία” Καρτερού Ηρακλείου» της Γ.Γ. Αθλητισμού, στην ομάδα β’ εργασιών που περιγράφονται τα σκυροδέματα και τα ασφαλτικά, φαίνεται η περιγραφή εργασιών για ασφαλτικά. Συγκεκριμένα οι εργασίες που περιγράφονται με αύξοντα αριθμό 18-19-20 αφορούν σε ασφαλτικά. Η περιγραφή με αύξοντα αριθμό 18 αναφέρεται στις “Ασφαλτικές συνδετικές (ισοπεδωτικές) στρώσεις συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m”, ύψους 19.630,35 ευρώ. Στην περιγραφή εργασίας με αύξοντα αριθμό 19 “Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου” αναγράφεται ποσό 21.128,85 ευρώ και στον αύξοντα αριθμό 20 περιγράφεται “Διαγράμμιση οδοστρώματος με θερμοπλαστικά και ψυχροπλαστικά υλικά”, αξίας 2.160 ευρώ. Όλα τα ποσά είναι χωρίς το εργολαβικό όφελος και τον ΦΠΑ.

Το ερώτημα είναι πλέον σαφές: Τι ακριβώς ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Ηρακλείου και γιατί πληρώνει το έργο ασφαλτόστρωσης αφού είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων και φαίνεται πληρωμένο έργο; Έγινε και πληρώθηκε και τώρα το ξανακάνει ο Δήμος; Ή μήπως τώρα γίνεται πρώτη φορά; Και φυσικά, αφού φαίνεται ότι πληρώθηκε από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, γιατί εκτελείται τώρα από τον Δήμο Ηρακλείου με λεφτά των δημοτών;

Αποκαλύψεις από τον προϋπολογισμό του έργου - Πόσο πληρώθηκαν γήπεδα, μπετά και εκβραχισμοί;

Αν τώρα κάποιος ανατρέξει στην ομάδα εργασιών Α’, θα μπορέσει να κάνει κι άλλες παρατηρήσεις σχετικά με το έργο στον Καρτερό. Στις εργασίες με αύξοντα αριθμό 1 περιγράφεται “Γενικές εκσκαφές σε έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες για τη δημιουργία υπογείων κ.λπ. χώρων”, 22.980 κυβικών m3 και τιμή μονάδας 7.25 ευρώ το κυβικό, ήτοι 166.605 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και εργολαβικό κέρδος. Για να δικαιολογηθεί ένα τέτοιο ποσό και σε τέτοια έκταση εργασίες, σημειωτέον, σε αμμώδη περιοχή, θα έπρεπε να γίνουν εργασίες είτε σε 22 στρέμματα και σε βάθος 1 μέτρου, δηλαδή περίπου 44 γήπεδα, είτε σε 220 στρέμματα σε βάθος 10 πόντων.

Παρατηρώντας κάποιος τις εργασίες της ίδιας ομάδας (Α’) με αύξοντα αριθμό 3, εμφανίζεται και μια άλλη αφανής εργασία που πληρώθηκε πανάκριβα. Περιγράφεται ως “Εξυγιαντικές στρώσεις με κατάλληλα προϊόντα εκσκαφών 4.601,40 m3 με τιμή μονάδας 18,75 ευρώ και τελικό ποσό χωρίς ΦΠΑ και εργολαβικό όφελος 86.276,25 ευρώ. Τι σημαίνουν οι εργασίες αυτές; Ότι θα έπρεπε να τοποθετηθεί θραυστό υλικό και αυτό θα έπρεπε να τοποθετηθεί πάνω από την άμμο και από πάνω τάπητες. Έχει γίνει αυτό και ποια είναι τα πρωτόκολλα παραλαβής;

Στην ομάδα Β’ των εργασιών με αύξοντα αριθμό 10, που αφορά σε “Προμήθεια, μεταφορά επιτόπου, διάστρωση κα συμπύκνωση σκυροδέματος με χρήση αντλίας ή πυργογερανού, για κατασκευές από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25”, φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν 1.290 m3 έναντι 85 ευρώ ανά τιμή μονάδας, και σύνολο κόστους χωρίς ΦΠΑ και εργοληπτικό όφελος 109.650 ευρώ. Μια τέτοια ποσότητα αρκεί για να “σηκωθεί” πενταώροφη πολυκατοικία με υπόγειο.

Στην ίδια ομάδα εργασιών με αύξοντα αριθμό 15 και 16 περιγράφεται και ο οπλισμός. Συγκεκριμένα στις με Α/Α εργασίες 15 περιγράφεται: “Χαλύβδινοι οπλισμοί κατηγορίας Β500C (S500s)”, ποσότητας 67,38 τόνων, με τιμή μονάδας 0,95 ευρώ, ήτοι 64 χιλιάδες ευρώ. Στις εργασίες με αύξοντα αριθμό 16 περιγράφεται και η αγορά πλέγματος ως εξής: “Δομικά πλέγματα Β500C (S500s) 20 τόνοι έναντι 0,9 ευρώ ο τόνος”, ήτοι 18.000 ευρώ. Χάλυβας και πλέγμα δικαιολογούν το οπλισμένο σκυρόδεμα των 1.290 m3. Όμως είναι απορίας άξιο αν οι ποσότητες αυτές δικαιολογούνται από την κατασκευή του περιμετρικού τοιχίου!

Αν κάποιος παρατηρήσει και την ομάδα εργασιών Δ’ και τις εργασίες με Α/Α 45 ως και 56 θα διαπιστώσει ότι εγγράφτηκαν 200.000 ευρώ για εργασίες σε συγκεκριμένη επιφάνεια, στην οποία εμφανίζεται η κατασκευή 17 συνολικά γηπέδων. Στην πράξη όμως υπάρχουν 4 γήπεδα, που αλλάζουν χρήση, και ο εργολάβος εμφανίζεται να πληρώνεται 10 φορές!

Τι σχολιάζουν οι κάτοικοι της περιοχής - «Θα έρθει ο Μητσοτάκης... έρχονται κι εκλογές...»

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της περιοχής του Καρτερού είδαν μάλλον με έκπληξη τις τελευταίες δύο ημέρες, που και οι νοτιάδες έπαιρναν την άμμο, να εκτελούνται έργα ασφαλτόστρωσης και να απομακρύνονται και τα απομεινάρια των παραπηγμάτων που ξηλώθηκαν το καλοκαίρι. Και στο εμβληματικό έργο, όπως είχε χαρακτηριστεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, δημότες αντικρίζουν εικόνες καθαρισμού και καλλωπισμού, μετά και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” για τα μπιτς βόλεϊ με τα ραδίκια, αλλά και την ακατάλληλη άμμο, η οποία φαίνεται να είναι προϊόν παράνομης αμμοληψίας.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού Γιάννης Καραμπουρνιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να κοιτάξουν τι θα κάνουν! Ο δρόμος αυτός γεμίζει νερό! Έρχονται τα αυτοκίνητα προς το Ηράκλειο... και μια στιγμή πέφτουν ξαφνικά σε μια λίμνη με νερά. Όταν θα σκοτωθούν άνθρωποι... τότε θα πάω εκεί να τους βρω... Δεν έχουν κάνει καν μελέτη για το αποχετευτικό. Ούτε αντιπλημμυρικά. Ό,τι ήταν τότε, παλιά, είναι και τώρα!».

Κάτοικος της περιοχής, στο πλαίσιο ρεπορτάζ της “ΚΡΗΤΗ TV”, ανέφερε: «Τι είναι αυτό που κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Όλοι το κάνουν, όχι μόνο ο Μητσοτάκης, όλοι όσοι κυβερνήσανε. Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνονται γενικά πάντα, όχι μόνο στις εκλογές! Να αγαπάμε τον τόπο μας! Δεν υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία. Το ξέρετε ότι ήμουν στον Καρτερό, έκανα το μπάνιο μου και δεν μπορούσαμε να φύγουμε γιατί εδώ το κομμάτι αυτό, εδώ που είναι το γήπεδο, είχε πλημμυρίσει; Μέχρι εκεί έφτανε το νερό. Επικίνδυνο...».

Άλλος πολίτης σημείωσε: «Όχι δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Καταρχήν μπαίνουν ασφαλτοστρώσεις χωρίς να υπάρχουν αγωγοί των ομβρίων! Εδώ στον Καρτερό δεν είχε γίνει τίποτα μέχρι χθες, για πάρα πολλά χρόνια. Τον είχανε ξεχασμένο».

Έτερος πολίτης σε δηλώσεις του στην “ΚΡΗΤΗ TV” ανέφερε πως «άμα είναι εκλογές έρχονται όλοι! Είπαμε πως όλα γίνονται για τα ψηφαλάκια. Έτσι πιστεύω εγώ. Γυρίστε πίσω... να δείτε τον δρόμο... Σε ορισμένα σημεία υπάρχουν λακκούβες και είναι άφτιαχτα... Αλλά εκεί που θα πάει ο πρωθυπουργός, θα του στρώσουμε και χαλί κόκκινο να περάσει. Δεν υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση, πρέπει να ξεχειλίσει, να πνιγούν τα σπίτια, να πλημμυρίσουν, για να ανοίξουν λίγο τον ποταμό και να γίνει κάτι».

Άλλοι κάτοικοι δήλωσαν ότι ακούστηκε ότι επειδή θα περάσει ο Μητσοτάκης ασφαλτοστρώνουν και πως πρώτη φορά βλέπουν εδώ και χρόνια τέτοια κινητικότητα. Ωστόσο η άλλη όψη του νομίσματος στην περιοχή είναι οι εγκαταστάσεις- “φάντασμα” στο εγκαταλελειμμένο πλέον γήπεδο της ΑΕΚ, το οποίο μετατράπηκε σε λίμνη και στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Μαζί με τα χωματουργικά... μάζεψαν και τα ραδίκια!

Οι μπουλντόζες δουλεύουν στο... φουλ τις τελευταίες ημέρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρτερού, προκειμένου να “μακιγιάρουν” τις κακοτεχνίες τόσο στους περιβάλλοντες χώρους όσο και εντός των γηπέδων του beach volley.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όλα έγιναν στο πόδι προκειμένου να πραγματοποιηθούν πριν από λίγους μήνες οι “φιέστες Αυγενάκη”, σπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογούμενων, και μετά από ένα διάστημα, που όλα είχαν αφεθεί στην εγκατάλειψη, τώρα “τρέχουν” πάλι για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα και το πιο... τρανταχτό κωμικοτραγικό γεγονός, με τα γήπεδα πριν λίγο διάστημα να πρασινίζουν από τα ραδίκια, και τα κάθε είδους χορταρικά - κατάλληλα όχι για γήπεδα αλλά για σαλάτες - να φυτρώνουν μέσα στην άμμο! Τώρα μετέφεραν με φορτηγά πάλι άμμο για να καλύψουν τα ραδίκια...

Τις εικόνες με τα ραδίκια, που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας, είχε αποκαλύψει o φακός του neakriti.gr τον περασμένο Δεκέμβριο και επιβεβαίωναν ότι οι αθλητές δίκαια εξέφραζαν παράπονα, το περασμένο καλοκαίρι, ότι δεν πληρούνται οι διεθνείς προδιαγραφές για τα γήπεδα των αγώνων. Αναμφίβολα το υφυπουργείο Αθλητισμού προέταξε τότε τη βιτρίνα, αγνοώντας τους διεθνείς κανόνες.

Η άμμος που χρησιμοποιείται στα εγκεκριμένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία γήπεδα beach volley είναι η αμιγώς χαλαζιακή. Προέρχεται από σύνθλιψη φυσικού χαλαζία και πρόκειται για υψηλής ποιότητας υλικό, ειδικά επεξεργασμένο με ειδικά χαρακτηριστικά που διαφέρουν πολύ από την απλή άμμο θαλάσσης ή ποταμού ή την άμμο που παρασκευάζεται σε λατομεία και χρησιμοποιείται στις οικοδομές.

Η χαλαζιακή άμμος δε ζεσταίνεται από τον ήλιο και διατηρεί τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το χρώμα της είναι γαλακτώδες λευκό. Επίσης δε σηκώνει σκόνη προς τους θεατές και τους γύρω χώρους, καθώς λόγω της πυκνότητάς της παραμένει σταθερή στον χώρο. Πρέπει να είναι επεξεργασμένη, αντιμικροβιακή και αντιμυκητιακή, και κυρίως φιλική προς το ανθρώπινο δέρμα, έτσι ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριες να μην επιβαρύνονται και να μην κολλάει πάνω τους κατά τους αγώνες. Τέλος, απορροφά ομοιόμορφα το νερό σε περίπτωση βροχής, ενώ βοηθάει τα μέγιστα στα άλματα και στις κινήσεις των αθλητών.

Για να φυτρώσουν βέβαια ραδίκια και πρασινάδες, η άμμος που τοποθετήθηκε στην εγκατάσταση του Καρτερού φέρεται να ήταν προϊόν εξόρυξης και αφαίρεσης ποσότητας από παραλίες ή κοίτες ποταμών, κάτι που απαγορεύεται. Το σημαντικότερο, εξάλλου, θέμα αφορά στην ακαταλληλότητά της για το συγκεκριμένο άθλημα, αφού η μεγάλη ποσότητα χώματος, που ενδεχομένως περιέχει, συνέβαλε στην ταχεία διαμόρφωση χλωρίδας, όπως αποτυπώθηκε και στις... εντυπωσιακές εικόνες με τα ραδίκια!

Να αναφέρουμε ότι, σε περίπτωση που η άμμος προέρχεται από παραποτάμιες ή παραθαλάσσιες αμμοληψίες, εγείρονται και θέματα νομιμότητας, καθώς οι αφαιρέσεις άμμου από αυτά τα σημεία απαγορεύεται.

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες - Πολύς ντόρος για μια υποβαθμισμένη διοργάνωση

Με πρόσχημα τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023 που θα φιλοξενηθούν με τις ευλογίες Αυγενάκη στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, έχει ανοίξει μια περίεργη κατάσταση τους τελευταίους μήνες, μια κατάσταση που σίγουρα έχει έντονο παρασκήνιο και... πολύ κρατικό χρήμα.

Δυστυχώς οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν πάλι από την τσέπη τους μια υποβαθμισμένη διοργάνωση, με αθλήματα δεύτερης και τρίτης επιλογής, τα οποία τα περισσότερα έχουν ερασιτεχνικό χαρακτήρα. Ασφαλώς, θα πει κάποιος “μα, δεν είναι ωραίο ένα νησί όπως η Κρήτη να φιλοξενεί αθλητικές διοργανώσεις;”. Ναι θετικό είναι, φτάνει να υπάρχει διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και όχι οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες να χρησιμοποιούνται για ιδιωφελείς σκοπούς.

Ας αναλύσουμε όμως τι είναι αυτή η διοργάνωση... Οι Μεσογειακοί Αγώνες “Ηράκλειο 2023” είναι οι τρίτοι στην ιστορία, μετά τη διοργάνωσή τους στην Πεσκάρα της Ιταλίας το 2015 και στην Πάτρα το 2019. Βλέπετε, είχαν τόση μεγάλη επιτυχία στην Πάτρα, που καμία άλλη πόλη δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για να τους διοργανώσει παρά μόνο το Ηράκλειο. Ασφαλώς εδώ μπαίνει ο παράγοντας “Αυγενάκης” λόγω της εντοπιότητάς του.

Το τι έγινε βέβαια στην Πάτρα πριν τέσσερα χρόνια είναι ανήκουστο, με δεκάδες καταγγελίες για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, ενώ μπήκαν και ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν ποιοι έτρωγαν με “χρυσά κουτάλια”.

Να τονίσουμε ότι και εκεί υπήρξε... δάκτυλος Αυγενάκη, καθώς άλλαξε λίγο πριν τη διοργάνωση την οργανωτική επιτροπή και τοποθέτησε άτομα της δικής του επιλογής. Ωστόσο ακόμα και λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων της Πάτρας υπήρχε έντονο παρασκήνιο για τη ματαίωσή τους.

Εντέλει, οι Παράκτιοι της Πάτρας έγιναν ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με τον έναν να λέει για τον άλλο για τους μισθούς, τις απευθείας αναθέσεις και τα χρήματα που δόθηκαν, δεξιά, αριστερά ή και στο... κέντρο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το Ηράκλειο, οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες θα γίνουν από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023, με τα εξής “λαοφιλέστατα” αγωνίσματα: βόλεϊ παραλίας, ποδόσφαιρο παραλίας, χάντμπολ παραλίας, τένις παραλίας, πάλη παραλίας και καράτε παραλίας. Επίσης προγραμματίζονται τρία αγωνίσματα θαλάσσης στην παραλία της Αμμουδάρας (κωπηλασία, κανόε και κάιτ σερφ), άλλα τρία στην παραλία Μαλίων (κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, θαλάσσιο σκι και τρίαθλο) και ένα στο κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ (τεχνική κολύμβηση).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News