Κοκκίνη Χάνι: Οργισμένη και μαζική η αντίδραση των κατοίκων για την εγκατάλειψη της περιοχής (βίντεο)

Κρήτη
Κοκκίνη Χάνι: Οργισμένη και μαζική η αντίδραση των κατοίκων για την εγκατάλειψη της περιοχής (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζική ήταν η συμμετοχή σήμερα στην κινητοποίηση που έγινε στον κεντρικό δρόμο του Κοκκίνη Χάνι του Δήμου Χερσονήσου, όπου οι κάτοικοι σε οργισμένο τόνο εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την εγκατάλειψή τους από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση - Εδώ και μήνες όπως είπαν εκτός από το ότι δεν έχει γίνει ούτε ίχνος έργου για την αναβάθμιση της περιοχής
  • Νιώθουν πολίτες τρίτης κατηγορίας λένε οι κάτοικοι
  • Κατανόηση από τους πολίτες για τα έργα ζητά η δημοτική Αρχή
  • Μαζική η κινητοποίηση των πολιτών που έκλεισαν συμβολικά το δρόμο

Την αγανάκτησή τους για τις πολύμηνες εργασίες που εκτελούνται στον κεντρικό δρόμο του Κοκκίνη Χάνι θυμίζοντας το γιοφύρι της Άρτας, εξέφρασαν σήμερα Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, κάτοικοι της περιοχής που σε οργισμένο τόνο ανέφεραν ότι εδώ και χρόνια ο τόπος τους είναι σε εγκατάλειψη.

Διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση με το δρόμο και το ιδιότυπο ράβε ξήλωνε έχει πολυετή διάρκεια, οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι πλέον με όσους τρόπους τους δίδονται να τους χρησιμοποιήσουν προκειμένου να κερδίσουν την αξιοπρέπεια για τον τόπο τους, που όπως τόνισαν έχει χαθεί. 

Για απουσία οποιασδήποτε υποδομής ανάπτυξης στην περιοχή τους μίλησαν μόνιμοι κάτοικοι που με παράπονο διευκρίνισαν ότι ζουν και δραστηριοποιούνται στον πιο τουριστικό δήμο της χώρας, φιλοξενούν χιλιάδες επισκέπτες και όμως νιώθουν σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας, αφημένοι στην εγκατάλειψη. 

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση ο δήμαρχος Χερσονήσου

«Πρόκειται για οραματικές, αναπτυξιακές παρεμβάσεις που απαντούν σε ανάγκες και προβλήματα δεκαετιών που ταλανίζουν τον τόπο. Η ασφαλτόστρωση αναμένεται τέλη Φλεβάρη - αρχές Μάρτη και αφότου έχουν ολοκληρωθεί πλήρως εργασίες, τομές και υπογειοποιήσεις δικτύων, ώστε να μην χρειαστεί να επέμβουν στη συνέχεια στο καινούργιο οδόστρωμα». 

Η κινητοποίηση σήμερα κατά την  οποία οι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά το δρόμο, είχε μαζική συμμετοχή με τους συμμετέχοντες να εξηγούν ότι δεν θα διστάσουν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους αν δεν δοθεί και άμεσα μάλιστα οριστική λύση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News