Κλοπή «μαμούθ» στον Μασταμπά: Ένας μέσα ο άλλος έξω αλλά και οι δύο στη φυλακή - Ψάχνουν τη «χρυσοδάκτυλη» Ρόζα!

Κρήτη
Κλοπή «μαμούθ» στον Μασταμπά: Ένας μέσα ο άλλος έξω αλλά και οι δύο στη φυλακή - Ψάχνουν τη «χρυσοδάκτυλη» Ρόζα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των άλλων δύο εμπλεκόμενων συνεχίζονται

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων που φέρονται να εμπλέκονται στην κλοπή «μαμούθ» που σημειώθηκε στο σπίτι ιδιοκτήτριας πολύ γνωστού μπαρ της πόλης του Ηρακλείου.

Πρόκειται για τον 46χρονο άνδρα από το Μαρόκο, ο οποίος προφυλακίστηκε.

Στον αντίποδα, ο 39χρονος από την Αλγερία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Εντούτοις, επειδή υπήρχαν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος και των δύο ανδρών, παραμένουν αμφότεροι υπό κράτηση. 

Στο μεταξύ, οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των άλλων δύο εμπλεκόμενων συνεχίζονται.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η 29χρονη από το Λίβανο και ο 46χρονος Αλγερινός αναζητούνται. 

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη ήταν άτομο… εμπιστοσύνης της παθούσας, καθώς αφενός εργαζόταν για λογαριασμό της 62χρονης, αφετέρου της είχε παραχωρηθεί για να διαμένει ημιυπόγειος χώρος στο οίκημα της επιχειρηματία το οποίο έγινε στόχος των θρασύτατων δραστών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για νεαρή αλλοδαπή, μητέρα τριών μικρών παιδιών. Η 29χρονη γυναίκα λιβανέζικης εθνικότητας εργαζόταν για την 62χρονη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή γυναίκα φέρεται να είχε κλειδιά της οικίας, γεγονός που -προφανώς- αποδείχθηκε κομβικό στο να λάβει χώρα το … colpo grosso.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που εισέβαλαν ανενόχλητοι στο σπίτι της 62χρονης, έκλεψαν μέσα από ντουλάπα της οικίας, το ποσό των 45.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 39χρονος Αλγερινός είχε το ρόλο τσιλιαδόρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ., η κλοπή τελέστηκε το διάστημα μεταξύ 6 και 7 Ιανουαρίου. 

Η Αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη του 39χρονου Αλγερινού και του 46χρονου Μαροκινού -σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις-, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν η 29χρονη από το Λίβανο και ο 46χρονος Αλγερινός, οι οποίοι -όπως όλα δείχνουν- έχουν εξαφανιστεί από το Ηράκλειο, ενδεχομένως και από την Κρήτη.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε χθες η ΚΡΗΤΗ TV, η 29χρονη γυναίκα φέρεται να είχε αναφέρει στην 62χρονη ότι επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετήσει ζητήματα που είχαν να κάνουν με την παραμονή της  στην Ελλάδα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες Πέμπτη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Σε βάρος του 46χρονου Μαροκινού ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ σε βάρος του 39χρονου Αλγερινού ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στη διακεκριμένη κλοπή (υπό τη μορφή της κατόπτευσης). 

Οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι συνοδεύονταν από τον δικηγόρο τους, παραπέμφθηκαν αμέσως μετά στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθούν. Αμφότεροι ζήτησαν κι έλαβαν 24ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Ως εκ τούτου, οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα Παρασκευή.

Και στους δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη περί «εγκληματικής οργάνωσης», όπως εξάλλου συνέβη και με τους δύο εμπλεκόμενους που αναζητούνται. Οι δύο τελευταίοι βαρύνονται επιπρόσθετα με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News