Ηράκλειο

Με κυκλοφοριακό και διαγραφή προστίμων αυθαιρέτων το Δημοτικό Συμβούλιο

Παράλληλα στη Συνεδρίαση της Δευτέρας στη Λότζια, μεταξύ των δεκατεσσάρων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, έχουν τεθεί η διαγραφή προστίμων αυθαίρετων και η μείωση κατανάλωσης σε λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ

Το μείζον θέμα του κυκλοφοριακού στο κέντρο του Ηρακλείου αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας (23/1).  Στόχος είναι το θέμα να έρθει και να ληφθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν τα Χριστούγεννα, είχε τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα της κυκλοφοριακής οργάνωσης στο κέντρο της πόλης, δεδομένου ότι τα έργα ανάπλασης έχουν τελειώσει και έχει δοθεί μια τεχνική παράταση των προσωρινών εργοταξιακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, μέχρι να αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο ως προς το τι μέλλει γενέσθαι.

Στην τελευταία αυτή συνεδρίαση είχε γίνει μια μαραθώνια συζήτηση, παρουσία και διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων και πλευρών, όπως και της μελετητικής ομάδας υπό τον κ. Πρώιο, που έχει αναλάβει την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της παλιάς πόλης. Μετά από μια μακρά συζήτηση, όπου είχαμε διαξιφισμούς, αντιπαραθέσεις και στιγμές έντασης, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση. Δημοτική Αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν για την παραπομπή της λήψης απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση, συγκλίνοντας σε 5 σημεία - αν και συμφώνησαν όλοι για τους πεζοδρόμους. Έτσι κατέληξαν στα εξής πέντε σημεία:

 1. Υπάρχει ομοθυμία του Σώματος για να γίνουν πεζοδρομήσεις,
 2. Ζήτησαν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τους αποσταλεί email με καθαρές και συγκεκριμένες προτάσεις και όχι προφορικές διευκρινίσεις,
 3. Να τους έχει αποσταλεί η πρόταση έως και χθες Τρίτη 27 Δεκεμβρίου,
 4. Να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν αποφάσεις,
 5.  Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν τώρα άμεσα, καθώς λήγει προσεχώς η ισχύς των υπό παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων

Παράλληλα κατά τη Συνεδρίαση της Δευτέρας στη Λότζια, μεταξύ των δεκατεσσάρων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, έχουν τεθεί η διαγραφή προστίμων αυθαίρετων και η μείωση κατανάλωσης σε λογαριασμούς ύδρευσης.

Ακολουθούν τα θέματα:

 1. Έγκριση του Α' σταδίου της μελέτης με τίτλο «Αναθεώρηση κυκλοφοριακής μελέτης της παλιάς πόλης».
 2. Πρόβλεψη δόσεων σε Τέλη Κοινοχρήστων Χώρων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 παρ. 1 του Ν. 4257/2014.
 3. Διαγραφή προστίμων αυθαίρετων.
 4. Εισήγηση για το σχέδιο του «Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων» Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 1/2023 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
 5. Πιλοτική – προσωρινή εφαρμογή του Α ́ σταδίου της Κυκλοφοριακής Μελέτης Παλιάς Πόλης (απόφαση 2/2023 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
 6. Εισήγηση για την έγκριση προσωρινών - εργοταξιακών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας για το έργο «Εργασίες συντήρησης οριζόντιας σήμανσης - υποομάδα Α1 - ασφαλτικά» (απόφαση 3/2023 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
 7. Εισήγηση για την έγκριση προσωρινών – εργοταξιακών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας για το έργο «Εργασίες συντήρησης οριζόντιας σήμανσης – υποομάδα Α2 - σήμανση» (απόφαση 4/2023 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
 8. Εισήγηση για την έγκριση κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης Εισόδου -Εξόδου, για έκδοση Οικοδομικής Άδειας σε συγκρότημα δύο κατοικιών, επί οδού του Υπουργείου Γεωργίας καθέτου επί της Δημοτικής οδού Παναγίας Μαλεβή , εκτός Οικισμού, εκτός Σχεδίου Πόλης, εντός εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. Ηρακλείου,ιδιοκτησίας κου Ψαρουδάκη Δημητρίου (απόφαση 5/2023 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
 9. Επικαιροποίηση της Απόφασης Συμμετοχής στην υπό σύσταση Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου «Αρετούσα Ενέργεια – Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης».
 10. Μείωση κατανάλωσης σε λογαριασμούς ύδρευσης (απόφαση 436/2022 Δ.Ε.Υ.Α.Η.).
 11. Ορισμός Επιτροπών για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το έτος 2023.
 12. Ορισμός Προέδρου και παραγωγικών τάξεων για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη διετία 2023 - 2024.
 13. Μεταβίβαση μισθωτικής σχέσης Καταστήματος Θ7.
 14. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης ακίνητου για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./ΑΠΗ περιοχής Δειλινών της 3ης Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια