Δοκιμάζονται οι αντοχές της απονομής Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο (βίντεο)

Ηράκλειο
Δοκιμάζονται οι αντοχές της απονομής Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη μια η έλλειψη αιθουσών κι από την άλλη τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων και λειτουργών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης

Αναβολές, συνωστισμός, καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης στο Ηράκλειο... Από τη μια η έλλειψη αιθουσών κι από την άλλη τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων και λειτουργών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης.

Όπως σημειώνουν νομικοί στην κάμερα της Κρήτη TV, θα έπρεπε να υπάρχουν έξι αίθουσες για την απονομή δικαιοσύνης ενώ έχουμε μόνο τρεις διαθέσιμες.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων ξεπερνά το 30%, ενώ οι κενές θέσεις σε κρίσιμες δικαστικές υπηρεσίες, όπως η εισαγγελία πρωτοδικών, ξεπερνούν το 50%.

Δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι σημειώνουν την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα κι επιτέλους να προχωρήσει η κατασκευή του νέου δικαστικού Μεγάρου, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση πληγώνει κυριολεκτικά την δικαιοσύνη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News