Κλοπή "μαμούθ" στον Μασταμπά: Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες που οδηγούνται στην ανακρίτρια (βίντεο)

Ηράκλειο
Κλοπή "μαμούθ" στον Μασταμπά: Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες που οδηγούνται στην ανακρίτρια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθούν, ωστόσο, ζήτησαν κι έλαβαν 24ωρη προθεσμία

Αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 οδηγούνται στην ανακρίτρια Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθούν οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην κλοπή «μαμούθ» σε σπίτι ιδιοκτήτριας μπαρ, στον Μασταμπά Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν 46χρονο Μαροκινό κι έναν 39χρονο Αλγερινό, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα Πέμπτη ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις.

Σε βάρος και των δύο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης». Επιπρόσθετα ο 46χρονος κατηγορείται για συναυτουργία στην πράξη της διακεκριμένης κλοπής. Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται και ο έτερος Αλγερινός, αλλά και η 29χρονη από το Λίβανο η οποία εργαζόταν στο μπαρ της παθούσας και οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψής τους. Εξάλλου, ο 39χρονος Αλγερινός κατηγορείται για συνέργεια (υπό την έννοια της κατόπτευσης) στη διακεκριμένη κλοπή. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθούν, ωστόσο, ζήτησαν κι έλαβαν 24ωρη προθεσμία. Ως εκ τούτου, θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας αύριο Παρασκευή το μεσημέρι.

Το χρονικό

Η χρυσή κλοπή διαπράχθηκε πριν από δύο εβδομάδες και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα εμπλέκονται τρεις άνδρες και μια 29χρονη Λιβανέζα, η οποία εργαζόταν για το θύμα, το οποίο της είχε παραχωρήσει χώρο φιλοξενίας στο ημιυπόγειο της μονοκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη Λιβανέζα έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού της ιδιοκτήτριας του μπαρ, σε έναν 46χρονο Αλγερινό, ο οποίος μαζί με έναν 46χρονο Μαροκινό, μπήκαν στο σπίτι της στην περιοχή του Μασταμπά, αφαιρώντας 45.000 ευρώ και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Ενώ ο τρίτος δράστης, ένας Αλγερινός , ηλικίας 39 ετών, έκανε βόλτες έξω από τη μονοκατοικία, παρακολουθώντας την παθούσα.

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο από τους τρεις αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ εξακολουθούν να αναζητούνται ο 46χρονος Αλγερινός και η 29χρονη Λιβανέζα, μητέρα τριών παιδιών η οποία ισχυρίστηκε ότι θα μεταβεί στην Αθήνα για να ανανεώσει έγγραφα παραμονής της στη χώρα. Σε έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, κοσμήματα, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ και άλλα είδη, με την προανάκριση να συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News