ΔΕΥΑΗ: «Συγγνώμη» με μειώσεις 20% για τις πολυήμερες διακοπές νερού στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
ΔΕΥΑΗ: «Συγγνώμη» με μειώσεις 20% για τις πολυήμερες διακοπές νερού στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για την 1η σχετική απόφαση...''αποζημίωσης'' στα χρονικά της ΔΕΥΑΗ, απόφαση η οποία λήφθηκε στην εκπνοή του 2022 , μετά από σχετική πολιτική παρότρυνση του δημάρχου και την οποία καλείται να επικυρώσει την ερχόμενη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Μειώσεις 20% στις καταναλώσεις νερού ως αναγνώριση λάθους από τον δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΥΑΗ και ως ένα συμβολικό περισσότερο... αντιστάθμισμα για την πολυήμερη ταλαιπωρία που υπέστησαν αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς ύδρευσης οι κάτοικοι σε 3 περιοχές του Ηρακλείου, Μασταμπά, Ατσαλένιο και Θέρισσο που είχαν μείνει στις αρχές Οκτωβρίου επί ένα ολόκληρο 8ημερο χωρίς νερό.

Πρόκειται για την 1η σχετική απόφαση...''αποζημίωσης'' στα χρονικά της ΔΕΥΑΗ, απόφαση η οποία λήφθηκε στην εκπνοή του 2022 , μετά από σχετική πολιτική παρότρυνση του δημάρχου και την οποία καλείται να επικυρώσει την ερχόμενη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Όπως διευκρίνισε ερωτηθείς σχετικά από το neakriti.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης , οι μειώσεις ύψους 20% για τις 3 αυτές περιοχές που είχαν ταλαιπωρηθεί επί πολλές ημέρες αφορούν στο κομμάτι των λογαριασμών που έχει να κάνει με την κατανάλωση κυβικών νερού και όχι με τα πάγια.

Όπως δηλαδή εξήγησε με ένα ενδεικτικό παράδειγμα, αν π.χ κάποιος πολίτης έχει στον προσεχή λογαριασμό του π.χ πάγια 30 ευρώ και μια κατανάλωση νερού 40 ευρώ, τότε η ειδική αυτή μείωση της τάξης του 20% δεν θα γίνει επί των παγίων αλλά αποκλειστικά επί του ποσού των 40 ευρώ που αντιστοιχεί στην κατανάλωση νερού που έχει κάνει.Δηλαδή σε μια τέτοια περίπτωση ο ίδιος θα έχει έκπτωση 8 ευρώ στο τελικό ποσό του λογαριασμού ύδρευσης που θα εκδοθεί.

Όπως γίνεται αντιληπτό , το οικονομικό όφελος δεν θα είναι μεγάλο για τους χιλιάδες δημότες που δεινοπάθησαν τον Οκτώβριο, , καθώς πρόκειται για μια συμβολική περισσότερο κίνηση εκ μέρους της δημοτικής επιχείρησης και του δήμου ως παραδοχή δηλαδή ότι από τεχνικά λάθη και κακές εκτιμήσεις πέρασαν αυτή τη μεγάλη ταλαιπωρία.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Βουρεξάκης, η απόφαση έχει και ιστορικό χαρακτήρα καθώς δεν έχει ληφθεί ξανά στο παρελθόν και συνεπώς , έχει μια ξεχωριστή σημασία αφού σηματοδοτεί πλέον ένα προηγούμενο για τη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων και στο μέλλον.

Η απόφαση της ΔΕΥΑΗ για τις μειώσεις

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ , έκανε αποδεκτή σχετική εισήγηση της υπηρεσίας την οποία παρέθεσε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Γεώργιος Βουρεξάκης. «Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην υδροδότηση ορισμένων περιοχών της πόλης του Ηρακλείου οι οποίες έμειναν χωρίς νερό για 8 ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος παρά το ότι είχε δημοσιευτεί στο τύπο για διακοπή 2 ημερών και παράλληλα την αναγνώριση ευθύνης της Υπηρεσίας, προς αποκατάσταση τυχόν οικονομικής επιβάρυνσης των δημοτών λόγω αυτού του προβλήματος (π.χ. για αγορά νερού με βυτία) αλλά και λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστησαν τόσες ημέρες, ζητήθηκε από την Υπηρεσία να εξετάσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο έκπτωσης στον λογαριασμό των δημοτών στους οποίους παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Προτείνεται στο Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω αλλά και την εξέταση του θέματος από το πειθαρχικό συμβούλιο που συνήλθε για το θέμα αυτό, να αποφασίσει την μείωση κυβικών κατανάλωσης σε ποσοστό 20% για την επόμενη καταμέτρηση και για τους παρακάτω τομείς: 19 – 20 – 21 – 22 – 23 – 24 – 25 – 44 (πολυκατοικίες)»' αναφέρει η σχετική απόφαση που έρχεται προς επικύρωση τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News