ΠΑΓΝΗ: Mε «ευνουχισμό» αρμοδιοτήτων, αλλά χωρίς συγγνώμη από το διοικητή, προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Mε «ευνουχισμό» αρμοδιοτήτων, αλλά χωρίς συγγνώμη από το διοικητή, προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς την Ιατρική Υπηρεσία του νοσοκομείου δείχνει ουσιαστικά ότι επιχειρήθηκε ένας “ευνουχισμός” αρμοδιοτήτων του διοικητή

Η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ και η εκχώρηση στην Ιατρική Υπηρεσία αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι μετά τις εντολές του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για έφοδο στα σπίτια αναισθησιολόγων που νοσούσαν από COVID-19, από γιατρό Εργασίας και επισκέπτρια Υγείας.

Ειδικότερα, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης ως τώρα δεν έχει ακουστεί να απευθύνει κάποια απολογητική συγνώμη για μια ενέργεια που, ως φαίνεται, εξέθεσε πρωτίστως τον ίδιο, μετά την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης και τέλος το υπουργείο Υγείας και τον ίδιο τον υπουργό Αθανάσιο Πλεύρη, ο οποίος αποφάσισε την παράταση της θητείας του, κρίνοντας προφανώς ότι καλώς έπραξε!

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τους αναισθησιολόγους, όταν στις 4 Ιανουαρίου εκδόθηκε η απόφαση υπουργού για παράταση της θητείας του διοικητή του ΠΑΓΝΗ και στις 12 Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς την Ιατρική Υπηρεσία του νοσοκομείου δείχνει ουσιαστικά ότι επιχειρήθηκε ένας “ευνουχισμός” αρμοδιοτήτων του διοικητή. Επίσης δείχνει αφενός ότι υπάρχει διάθεση να εκτονωθεί το κλίμα στην κοινωνία, αλλά και μέσα στο νοσοκομείο, ενόψει και της πρωθυπουργικής επίσκεψης, συνοδεία του υπουργού Υγείας, στο Ηράκλειο το διήμερο 25 και 26 Ιανουαρίου, και αφετέρου ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πως τέτοιες ενέργειες δε θα επαναληφθούν, όπως για παράδειγμα γιατρός Εργασίας να ελέγχει άλλους γιατρούς σε αναρρωτική!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός Εργασίας που έκανε την έφοδο, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, έχει υποστηρίξει ακόμη και ενώπιον του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ότι τους έστειλε η διοίκηση στα σπίτια των αναισθησιολόγων με ρητή εντολή να κάνουν rapid test σε εκείνους που είχαν δηλώσει θετικοί στον κορωνοϊό, φέροντας μαζί τους ακόμη και το αντιδραστήριο του τεστ που τους δόθηκε από το νοσοκομείο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο γιατρός Εργασίας και η επισκέπτρια Υγείας που έκαναν τις εφόδους μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακό όχημα, γεγονός που δείχνει ότι υπήρχε σαφής οδηγία από τη Διοίκηση!

Η συνάντηση στην 7η Υ.ΠΕ.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με πρωτοβουλία του διοικητή της Υ.ΠΕ., Νεκτάριου Παπαβασιλείου, και στην οποία συμμετείχαν η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής κ. Παπαϊωάννου, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος.

Η συνάντηση συγκλήθηκε σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο νοσοκομείο, ύστερα απ’ όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Υγείας του Ηρακλείου από τη στάση του κ. Χαλκιαδάκη, ο οποίος αφενός καρατόμησε τον διευθυντή του ΤΕΠ ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργο Νότα, και αφετέρου έστειλε επαγγελματίες Υγείας να πραγματοποιήσουν διαγνωστικούς ελέγχους σχετικά με το εάν οι τρεις αναισθησιολόγοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι όντως θετικοί, αλλά και τις αντιδράσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που ζητά επιτακτικά την απομάκρυνση του διοικητή, κατηγορώντας τον για αυταρχισμό.

Είναι άξιο αναφοράς πως, μετά το πέρας της συνάντησης, η 7η Υ.ΠΕ. εξέδωσε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ένα ήρεμο κλίμα, παρά την “πολεμική ατμόσφαιρα” που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ του κ. Χαλκιαδάκη και του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, τονίζεται πως «στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε γόνιμη, ειλικρινής και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και θέσεων, με μοναδικό και απώτερο στόχο το καλό και το όφελος του ασθενούς.

Χαιρόμαστε για τη σύμπνοια των απόψεων, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και εκφράζουμε την από κοινού πεποίθηση για αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό, ως στοιχεία μιας υγιούς και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Σε καμία περίπτωση, η ενέργεια του διοικητή ΠΑΓΝΗ δεν αποσκοπούσε στην προσβολή και αμφισβήτηση της προσωπικότητας των αναισθησιολόγων. Η αντιμετώπιση μελλοντικών στο εξής ζητημάτων θα γίνεται από την Ιατρική Υπηρεσία».

Δημήτρης Βρύσαλης: «Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας»

Με αφορμή τη συνάντηση που έλαβε χώρα χθες με πρωτοβουλία του διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ., ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, Δημήτρης Βρύσαλης, υποστήριξε ότι η αιτία αγανάκτησης αφορά στο σύνολο των εργαζομένων, ενώ εξαπέλυσε “πυρά” κατά των μελών της ιδιωτικής συνάντησης, που εντέλει έγινε θεσμική. Όπως υπογραμμίζει, σκοπός της συνάντησης ήταν να λειτουργήσει με τρόπο πυροσβεστικό.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Η ιδιωτική συζήτηση (όπως αρχικά λέχθηκε), που εντέλει ήταν θεσμική, με διοικητή 7ης Υ.ΠΕ., Διοίκηση ΠΑΓΝΗ και διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, χωρίς την παρουσία των εκλεγμένων εκπροσώπων του Σωματείου και της Ένωσης Γιατρών, για να κοπάσουν οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε η απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ μία εβδομάδα πριν την κάθοδο του πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε για να δράσει πυροσβεστικά και να δοθεί η εικόνα μιας αντιπαράθεσης μεταξύ Διοίκησης και Αναισθησιολογικής Κλινικής. Η οποία οφειλόταν σε παρεξήγηση...

Ακόμα και αυτή η άμεση παραδοχή για μη σκόπιμη αμφισβήτηση και προσβολή στο πρόσωπο των γιατρών έγινε κάτω από τη μαζική κατακραυγή του Σωματείου μας, της Ένωσης Γιατρών και όλης της κοινωνίας.

Η μαζική παρουσία στις συνελεύσεις και τις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες ανέδειξαν την αιτία που γεννά την αγανάκτηση των εργαζομένων και αφορά και την πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά και τη διοίκηση που την εφαρμόζει μέχρι κεραίας. Άλλωστε, γι’ αυτό το υπουργείο επιβράβευσε τη διοίκηση με ανανέωση της θητείας, δίνοντας συγχαρητήρια για την εργασιακή σωματική εξουθένωση, για τα χιλιάδες ρεπό και άδειες που οφείλονται, για τις συγχωνεύσεις κλινικών-τμημάτων, για τις μετακινήσεις προσωπικού και πόσα άλλα ακόμη.

Παρόλο τους ελιγμούς που κάνουν διάφοροι τοπικοί παράγοντες μέσα και έξω από το νοσοκομείο (αξιοποιώντας την όποια θεσμική ιδιότητα έχουν) για να ανακόψουν την οργή και την αγανάκτησή μας, συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας, διεκδικώντας το σύνολο των δικαιωμάτων ασθενών και εργαζομένων.

Δεν τελειώσαμε με την αντιλαϊκή πολιτική και με εκείνους που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν, είτε κρυφά είτε φανερά. Παίρνουμε μέρος στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει το Σωματείο μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News