Ηράκλειο: Έντονες αντιδράσεις για την κοπή του πεύκου στον Μασταμπά (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Έντονες αντιδράσεις για την κοπή του πεύκου στον Μασταμπά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρένο στην κοπή πεύκου στο Μασταμπά έβαλαν κάτοικοι οι οποίοι πάρκαραν τα οχήματα τους πέριξ του μεγάλου δέντρου, με το συνεργείο του δήμου να αποχωρεί από το σημείο, με τις εργασίες να προγραμματίζονται για άλλη μέρα
  • Η κοπή του δέντρου στην οδό Παλαιοκάπα διχάζει τους κατοίκους της περιοχής
  • Η παρουσία του συνεργείου του δήμου αιτία της έντασης
  • Σε δύο στρατόπεδα οι κάτοικοι με φόντο την κοπή του δέντρου
  • Το δημοτικό συνεργείο που έσπευσε για το δέντρο τελικά αποχώρησε
  • Το επικίνδυνο δέντρο στην Λ. Δημοκρατίας ώθησε σε κατάληψη τους μαθητές του 3ου Λυκείου

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου τις πρωινές ώρες σε περιοχή του Μασταμπά, καθώς στη θέα συνεργείου το οποίο θα προχωρούσε στην απομάκρυνση ενός επικίνδυνου πεύκου, δημότες που είχαν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα αντέδρασαν, καθώς διίστανται οι απόψεις για την τύχη του δέντρου.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 9 το πρωί, επικράτησαν στιγμές έντασης, μεταξύ δημοτών και συνεργείου, με τους μεν να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επαναξεταστεί το ζήτημα, και τους δε, να υποστηρίζουν ότι υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την κοπή του επικίνδυνου πεύκου στην οδό Παλαιοκάπα όπως και ενός κυπαρισσιού στην οδό Βάρνης.

Αρκετοί δημότες δεν είχαν πληροφορηθεί τις εξελίξεις ενώ άλλοι γνώριζαν για κλάδεμα και όχι για κοπή, όπως ανέγραφε σχετική ανακοίνωση πάνω στο δέντρο.

Ωστόσο τα παρκαρισμένα οχήματα πέριξ του πεύκου αποτέλεσαν εμπόδιο στις σχετικές εργασίες, με το συνεργείο να αποχωρεί από το σημείο, προγραμματίζοντας για άλλη μέρα την κοπή του δέντρου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μαθητές του 3ου Λυκείου Ηρακλείου προχώρησαν σε κατάληψη ενώ μεταξύ των αιτημάτων ήταν η δρομολόγηση των διαδικασιών για την κοπή των δέντρων, τα οποία έχουν πάρει επικίνδυνη κλήση, έξω από το σχολικό συγκρότημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News