Υπόθεση bullying στο Ηράκλειο: Ξύλο και μηνύσεις για επίθεση σε 14χρονο - «Η διευθύντρια ήξερε τα πάντα»

Ηράκλειο
Υπόθεση bullying στο Ηράκλειο: Ξύλο και μηνύσεις για επίθεση σε 14χρονο - «Η διευθύντρια ήξερε τα πάντα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για κατ’ εξακολούθηση μπούλινγκ σε βάρος του παιδιού της κάνει λόγο η μητέρα 14χρονου, που υπέβαλε μήνυση σε βάρος του φερόμενου θύτη και του πατέρα του - «Η διευθύντρια ήξερε τα πάντα. Δε με ειδοποίησε. Οι καθηγητές ήταν παρόντες στο περιστατικό. Δε με ειδοποίησε κανένας», ανέφερε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” η μητέρα του φερόμενου θύματος

Ένα νέο περιστατικό ενδοσχολικού εκφοβισμού και βίας έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Όπως κατήγγειλε η μητέρα ενός 14χρονου μαθητή μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, το παιδί της δέχτηκε επίθεση με γροθιές από συμμαθητή του. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, το επίμαχο συμβάν αποτελεί “αποκορύφωμα” του bullying που δέχεται ο γιος της από τον συγκεκριμένο ανήλικο, εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τη μητέρα του αγοριού, την περασμένη Παρασκευή, μετά από μια ακόμη φραστική αντιπαράθεση, οι δύο μαθητές συναντήθηκαν έξω από σχολικό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου. Εκεί, ο παθών φέρεται να δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο.

«Η διευθύντρια ήξερε τα πάντα. Δε με ειδοποίησε. Οι καθηγητές ήταν παρόντες στο περιστατικό. Δε με ειδοποίησε κανένας», ανέφερε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” η μητέρα του φερόμενου θύματος.

«Με ειδοποίησαν συμμαθητές του παιδιού μου. Το παιδί δε μου είπε τίποτα όταν γύρισε στο σπίτι επειδή φοβόταν τις συνέπειες που θα δημιουργηθούν, κι όταν τον ρώτησα τι έγινε, μου είπε “μαμά, με έβρισε και με χτύπησε”», συμπλήρωσε η καταγγέλλουσα, η οποία τονίζει ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το παιδί της αρνείται να επιστρέψει στο σχολείο του.

Όπως επισήμανε, η ίδια έχει ήδη υποβάλει μήνυση, ενώ ζητά την απομάκρυνση του παιδιού που φέρεται να κάνει bullying στον γιο της από το σχολείο όπου φοιτά. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μητέρα, το ίδιο παιδί έχει χτυπήσει και άλλους μαθητές στο παρελθόν.

«Έκανα μήνυση και στο παιδί και στον πατέρα. Έχει χτυπήσει άλλα τρία κοπέλια. Δεν έχει μιλήσει κανένας. Δεν κάνουν τίποτα, ούτε οι καθηγητές, ούτε η διευθύντρια», ανέφερε η μητέρα στην “ΚΡΗΤΗ TV”, η οποία πρόσθεσε ότι ζητά «την απομάκρυνση του κοπελιού από το σχολείο, επειδή το δικό μου το παιδί φοβάται να πάει στο σχολείο».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 14χρονος εξετάστηκε προχθές από ιατροδικαστή. Πλέον, η μητέρα του ζητά απαντήσεις από τη Διεύθυνση του σχολείου και τις αρμόδιες Αρχές.

Το επίμαχο συμβάν φαίνεται ότι εντάσσεται σε μια σειρά περιστατικών βίαιης συμπεριφοράς που καταγράφεται μέσα στα σχολεία, και τα οποία παρουσιάζουν αύξηση. Το εν λόγω φαινόμενο, εξάλλου, φέρεται να “πυροδοτήθηκε” περαιτέρω λόγω των περιορισμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οποίοι όξυναν γενικότερα την ήδη υποβόσκουσα βία που υπήρχε στην κοινωνία.

Αύξηση κρουσμάτων βίας στα σχολεία της Κρήτης

Στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη” μίλησε και ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι παρατηρείται αύξηση σε τέτοιου είδους περιστατικά «σε όλη τη χώρα, όχι μόνο στην Κρήτη». Ας σημειωθεί, πάντως, ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν πλέον στο δυναμικό τους συγκεκριμένες υποστηρικτικές δομές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοιου είδους δυσάρεστες καταστάσεις. «Έχει αποτυπωθεί ένας αριθμός περιστατικών, τα οποία μας προβληματίζουν. Όμως, από την άλλη πλευρά, το σχολείο ως σχολική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί όλοι μαζί και οι υποστηρικτικές δομές που έχουμε στην εκπαίδευση συμβάλλουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, ώστε τα παιδιά να ξεκινούν με ασφάλεια το πρωί από το σπίτι τους και με ασφάλεια να επιστρέφουν το μεσημέρι», επισήμανε ο κ. Καρτσωνάκης, ο οποίος υπογράμμισε επιπρόσθετα ότι ενδεχόμενη απομάκρυνση ενός μαθητή από το σχολικό του περιβάλλον συνιστά «κάτι πάρα πολύ σοβαρό», χαρακτηρίζοντάς το ως έσχατο μέτρο, το οποίο δεν ωφελεί ούτε το θύμα, ούτε τον φερόμενο θύτη.

«Εάν κάποια στιγμή τεθεί σε συζήτηση ένα μέτρο απομάκρυνσης, αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και σίγουρα δεν είναι αυτό που επιθυμεί κάθε σχολείο και επιθυμεί κι η σχολική κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτσωνάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News